Labdarúgás

2021.03.10. 09:00

Madar Csaba: „A szívem csücske a DVSC”

A legendás középpályás egykoron az MTK-val lett kupagyőztes, de ma már természetesen a Lokiért szorít.

DVSC-Vasas NBII. 26. forduló 1-2

Fotó: Napló-archív

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a Debreceni VSC az MTK-t fogadja majd szerdán 17 óra 30 perctől a Nagyerdei Stadionban. A Loki két NB III.-as, a Tiszakécske és a BVSC után két NB II.-es csapatot, a DEAC-ot és a Siófokot búcsúztatta ahhoz, hogy a legjobb nyolcas mezőnybe bejuthasson. Az összecsapás előtt a Hajdú-bihari Napló Madar Csabát kérdezte, aki annak idején mind a két együttessel bajnoki címet nyert – összesen ötöt –, az MTK-val pedig kétszer elhódította a Magyar Kupát is. A jelenleg a Loki utánpótlásában dolgozó legendás futballistát arra kértük, hogy elevenítse fel, milyen is kupagyőztesnek lenni.

– Nagyon jó – kezdte röviden és tömören. – Teljesen más ez a sorozat, mint a bajnokság. Itt nincs javítási lehetőség, minden idegszállal egyetlen meccsre kell koncentrálni. Természetesen az NB I.-et megnyerni ugyanúgy leírhatatlan érzés, az MTK-val volt alkalmam először ezt megtapasztalni. Aztán amikor hazatértem és abban a csapatban is meg tudtam ezt ismételni, ahol nevelkedtem és felnőtt játékossá váltam, az valami teljesen más élmény. Vissza tudsz adni valamit annak a klubnak, ahol szépen lépkedtél egyre magasabbra.

Madar Csaba | Fotó: DVSC-archív

Nem gondolta, hogy elmegy

Amikor Debrecenből egy labdarúgó – főleg, ha saját nevelésű – másik csapatba teszi át a székhelyét a nagyobb sikerek reményében, akkor az a cívisvárosi drukkereknek kifejezetten rosszul tud esni – érthető módon.

– Felemás volt a helyzet – emlékezett vissza az egykori kiváló középpályás. – Természetesen voltak, akik nehezteltek ezért. Igazából én sem gondoltam, hogy el fogok innen menni, mert végig úgy éreztem, hogy a Lokiért akarok megtenni mindent. Viszont az akkori MTK hívott, tele válogatott futballistákkal. Ki akartam próbálni, hogy egy olyan csapatban meg tudom-e állni tartósan a helyem. Úgy voltam vele, ha nem sikerül, akkor én magam köszönöm meg a lehetőséget, és tudni fogom, hogy hol a helyem. Végül hat évet húztam le ott minden szezonban a bajnoki címért küzdve. Ezt követően ilyen tapasztalatokkal tértem haza azokhoz a társakhoz, akikkel együtt küzdöttük fel magunkat az első osztályba, hogy aztán megnyerjük a bajnoki címet is. A szurkolók hála istennek hamar visszafogadtak, de szerintem a játékom és a hozzáállásom bizonyította, hogy mennyire kötődtem és kötődök ide, hiszen a szívem csücske a DVSC – hangsúlyozta.

Erőfelmérés

A Loki vezetőedzője, Toldi Gábor azt emelte ki a klub honlapjának adott interjújában, hogy remek erőfelmérő lesz ez csapatának, ezen az állásponton van Madar Csaba is. – Egy élvonalbeli gárda ellen kivívni a továbbjutást nagyon nagy eredmény lenne, remélem, hogy sikerülni fog. Persze arra is figyelni kell, hogy a hétvégén fontos meccs vár ránk a Pécs ellen, hiszen az elsődleges cél a feljutás, egy kupamenetelés már hab lenne a tortán – fogalmazott.

A cívisvárosiak immáron az egyedüli nem első osztályú szereplői a sorozatnak, mivel az előző körben kiverték a Siófokot, rajtuk kívül a Haladás, valamint a harmadik vonalbeli Tállya is kiesett – utóbbi éppen az MTK által. A budapesti kék-fehéreknek addig a 43. SZ. Építők SK – Bátaszék SE – Kazincbarcika úton kellett végighaladniuk. Tették mindezt meggyőző magabiztossággal, hiszen legalább háromgólos különbséggel hozták mindegyik találkozójukat. Boris Michael együttese jelenleg a negyedik helyen áll az OTP Bank Ligában öt ponttal lemaradva a Fehérvártól. A vendégek négy forduló óta nyeretlenek az NB I.-ben, és 2021-ben az eddigi kilenc bajnokijukból csupán kettőn tudtak győzni. Az egykori középpályás szerint azonban nem feltétlenül szabad ebből kiindulni. – Minden mérkőzés más, az is kérdés, hogy mennyire „veszik komolyan” a kupát. Nekik is koncentrálniuk kell a bajnokságra is. Az dönthet majd, hogy mennyire leszünk taktikusak és türelmesek. Nem hiszem, hogy fejetlenül neki kell menni az MTK-nak, szerintem nem is ez történik majd – mondta Madar Csaba.

A szakmai stáb nem számolhat a Kaposvár ellen bokasérülést szenvedő Sós Bencével, továbbá Bódi Ádám, Poór Patrik és Lakatos Benjámin sem lesznek elérhetőek, de utóbbi három hamarosan visszatérhet. A szerdán 17 óra 30 perckor kezdődő mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában