Labdarúgás

2021.03.10. 19:34

Kikapott a Loki, véget ért a kupamenetelés

Hiába küzdöttek a DVSC játékosai, nem tudtak egyenlíteni, így elbúcsúztak a sorozattól.

DVSC-MTK Magyar Kupa nagyeddöntő 1-2

Fotó: Kovács Péter

A Debreceni VSC az MTK-t fogadta a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében szerdán 17 óra 30 perctől a Nagyerdei Stadionban. A találkozó előtt többek között Toldi Gábor is úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó erőfelmérő lesz a Lokinak az NB I. felsőházához tartozó fővárosi gárda elleni mérkőzés.

Érezhetően magasabb tempóban kezdődött a meccs, mint ahogy a másodosztályban mostanában megszokhattuk. Mind a két együttes igyekezett már magasan letámadni az ellenfelét, minél inkább gátolni a másik támadásépítését. Az első igazán nagy lehetőség a 15. percben a Loki előtt alakult ki, Kusnyír jobb oldali beadását Tischler fejelte kapura, de Somodi védeni tudott. Néhány minutummal később a másik oldalon került közel a gólszerzéshez az MTK, de Herrara lövését Kinyik vágta ki a gólvonalról. Ezt követően leginkább a középpályán folyt a kiegyenlített küzdelem. Az első fél óra végén szorította be egy kicsit a vendég együttes a hajdúságiakat, de akkor nagy lehetőség nem adódott előttük. A 42. percben azonban egy szögletet követően Herrera elé került a labda, akinek a lövése úgy pattant meg a védőkön, hogy Gróf már nem tudott védeni, megszerezte a vezetést az MTK. 0–1.

A szünet után hamarosan jött az egyenlítés, Dzsudzsák szögletére érkezett jól Szécsi Márk és a hosszúba csúsztatott. 1–1. Nem sokáig maradt így az eredmény, hiszen kiváló indítást követően Varga szökött meg és kilőtte a hosszút. 1–2. Ezt követően a Loki igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni a vendégekre, nem is voltak sokat náluk a labda. Michael Boris, a vendégek mestere egyre hangosabban osztotta az utasításokat a futballistáinak a pálya széléről. A félidő feléhez érve kintebb jött a szorításból az MTK, de dominálta a játékot a hazai együttes. A 74. percben majdnem kiegyenlített a DVSC, de Bódi beadását Bárány közelről Somodiba lőtte.

Még az utolsó percekben is adódott esélye a Lokinak, de Kinyik lövését megint csak Somodi védte. Hiába igyekezett a debreceni együttes, nem sikerült egyenlíteni, így maradt az 1–2-es eredmény, és a fővárosiak jutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Bakos Attila

A tények

Magyar Kupa negyeddöntő

Debreceni VSC–MTK Budapest 1–2 (0–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi Szabolcs (Tóth II. Vencel, Szert Balázs)

DVSC: Gróf – Kusnyír, Kinyik, Korhut, Ferenczi – Baráth (Bárány 46.), Haris – Pintér Á. (Bódi 67.), Dzsudzsák, Kalafat (Szécsi M. 34.) – Tischler (Ugrai 46.). Vezetőedző: Toldi Gábor

MTK: Somodi – Ikenne-King, Varju, Nagy Zs., Herrera – Cseke B., Dimitrov, Palincsár – Varga R., Bíró B., Prosser. Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerzők: Szécsi M. (46.) illetve Herrera (42.), Varga R. (50.)

Sárga lap: Dzsudzsák (17.), illetve 65. Dimitrov

Mesterszemmel

Boris Michael: Boldogok vagyunk, hogy sikerült bejutni az elődöntőbe. Az első félidő kicsit jobban ment a játék. A második félidőben hamar gólt rúgott a Loki: tudtuk, hogy Dzsudzsák jó pontrúgásból. A gól után gyorsan visszaszereztük a vezetést. A második félidő végén jók voltunk kontrákból, de nem mindig hoztunk megfelelő döntést. Nagyon felkészültünk a Debrecenből, amely sok lehetőséget alakított ki és számos minőségi játékosa van.

Toldi Gábor: Fájó a vereség, de meggyőződésem, hogy egyenrangú partnerei voltunk az ellenfelünknek, a második félidő alapján föléjük is nőttünk. Támadásokat építettünk, helyzeteket alakítottunk ki. Erőt kell, hogy merítsünk abból, hogy az MTK ellen, amely a 4. helyen áll az NB I.-ben, fel tudtunk lépni, sőt, fölé tudtunk nőni a vendégeknek. Ha így játszunk a Pécs ellen, azzal elégedett lennék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában