kézilabda

2021.03.15. 17:08

Jelena Deszpotovics nem küzdhet a kvótáért

Jelena Deszpotovics is megfertőződött a koronavírussal – írja a Nemzeti Sport online kiadása. A DVSC női kézilabdacsapatának montenegrói átlövője emiatt kihagyja a hazájában péntektől esedékes olimpiai kvalifikációs tornát.

Debrecen 20190327 Kézilabda 2019 nők női NBI NB1 Debrecen DVSC Ferencváros FTC Rail Cargo Hungaria Jelena Deszpotovics Fotó: Kovács Anikó MKSZ Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a debreceni csapat több játékosa is stábtagja is elkapta a fertőzést, a klub akkori híradása viszont nem közölte, pontosan kikről van szó.

A vijesti.me beszámolójából azonban kiderül, hogy debreceni együttes montenegrói átlövője, Jelena Deszpotovics – aki nyártól az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC-ban folytatja pályafutását – is megbetegedett, szúrta ki a Nemzeti Sport.

A játékos emiatt nem vehet részt a péntektől vasárnapig zajló podgoricai olimpiai kvalifikációs tornán.

A magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen által irányított montenegrói válogatott Norvégiával és Romániával küzd a tokiói kvótát érő első két hely valamelyikéért.

A Nemzeti Sport emlékeztet, péntektől a magyar női nemzeti együttes is a Japánba szóló repülőjegyekért játszik: a hölgyek Győrött Kazahsztán, Oroszország és Szerbia ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában