atlétika

2021.03.09. 14:26

Így látta a toruni Eb-t Kozák Luca és Kerekes Gréta

Egyikükben felemás érzések kavarognak, másikuk inkább csalódott teljesítménye miatt.

Budapest 20190727 Atltika 2019 Orszgos bajnoksg OB Nemzeti Sport Fot Trk Attila Kerekes Grta Kozk Luca

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mint arról beszámoltunk, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gátfutói a toruni fedett pályás Európa-bajnokságon versenyeztek a hétvégén. A megmérettetésről mindketten megosztottak néhány gondolatot a közösségi médiában.

Kozák Luca bejutott a 60 méteres gátfutás vasárnapi döntőjébe, ott a nyolcadik helyet szerezte meg 8,01-es idővel. A sportoló hétfőn azt írta Facebookján, még kavarognak benne az érzések: egyrészt boldog, hogy ott lehetett a fináléban, másrészt ott többet várt magától, szeretett volna jobbat futni. „Örülök, hogy újra volt lehetőségünk nemzetközi világversenyen részt venni, a célom nem változott, az olimpiai felkészülést rövid pihenő után folytatom” – tette hozzá.

Kerekes Gréta az első előfutamban állt rajthoz, 8,21 másodperccel ötödik helyen ért célba, ami nem volt elég a továbbjutáshoz. A sportoló Instagramján főleg csalódottságának adott hangot.

„Nehéz bármit is írnom most...hazudnék ha azt mondanám, hogy könnyű volt túlélnem ezt a napot. De úgy gondolom a kudarcot is meg kell élni, fel kell vállalni és nem szégyellni. Szerettem volna ma mosolyogni de nem adatott meg nekem. Az egy dolog, hogy nem hoztam ki magamból a maximumot de, hogy azonos idővel én nem jutottam tovább az olyan érzés volt mintha belém rúgtak volna mégegyet” – írja, megjegyezve, hogy nem mindig fenékig tejföl az élsport, de eddig mindig minden kudarcból felállt, és hiszi, hogy nyáron még erősebben tér vissza.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Borítókép: Kerekes Gréta és Kozák Luca a 2019-es budapesti atlétika országos bajnokságon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában