DEAC

2021.03.28. 17:46

Hozták a kötelezőt a női röplabdázók

A Debreceni Egyetem csapata három szett alatt eldöntötte a fővárosi mérkőzést.

Fotó: deac.hu

A DEAC női röplabdázói ugyan foghíjas kerettel vágtak neki a Kistext elleni összecsapásnak, ettől függetlenül a győzelem lebegett a szemük előtt. Kuszkó Zsolt tanítványai a fővárosi csapatot az alsóház nyitányán 3:0-ra múlták felül hazai környezetben, és most is hasonló forgatókönyvben reménykedtek – írja a debreceni klub hivatalos oldala.

Jól indult az összecsapás, a debreceni lányok kihasználták fizikai fölényüket, ennek köszönhetően mindössze 17 perc alatt megnyerték az első felvonást. A lelkes hazaiak a második játékrészben több nehézséget okoztak, ám az újabb szettgyőzelem nem forgott veszélyben. A harmadik felvonás során is főleg a debreceniek megoldásai ültek, így kevesebb mint egy óra alatt a mieink pontot tettek a találkozó végére.

– Sajnos liberó nélkül utaztunk a fővárosba, mert Schwegler Gerdának egyetemi elfoglaltsága akadt, Bancsi Juditnak pedig becsípődött a dereka. Ettől függetlenül nem volt nehéz mérkőzés, jó hangulatban hoztuk a papírformát – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

A DEAC hat fordulót követően vezeti a tabellát az alsóházban. Borók Orsolyáék pénteken 13 órától a Miskolcot látják vendégül a DESOK-ban. Ezen a találkozón vissza lehet vágni a borsodiaknak, akik február végén 3:1-re győzték le a cívisvárosiakat.

NB II., Kelet alsóház, 6. forduló

Kistext-DEAC 0:3 (12:25, 15:25, 14:25)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában