Röplabda

2021.03.28. 22:01

Győztek Pécsett a derecskei lányok

A DSZC-Eötvös DSE Derecske a Jászberény elleni győzelem és a Budaörs elleni vereség után szombat délután Pécsett vendégszerepelt a felnőtt női röplabda NB I. rájátszásában.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE Derecske

A mérkőzés elején kétpontos előnyt szereztek a vendégek, amelyet a PTE-PEAC 5:2-re megfordított. Ezután többnyire Vaida Beáta támadásaival 8:8-nál kiegyenlítettek a hajdúságiak, de a baranyaiak ismét hárompontos előnyre tettek szert, amelyet aztán újfent ledolgoztak Takács D. Orsolyáék. A szett hátralévő részében izgalmas játék alakult ki, felváltva vezettek a csapatok, majd a harmadik játszmalabdájukat értékesítve vezetést szereztek a házigazdák.

A második játékrész elején nagyon összeszedetten játszottak Béni Kittiék, 0:5-nél már hazai időkérést kényszerítettek ki. Bár a játszma közepén két pontra felzárkóztak a pécsiek, ám az „eötvösös” lányok sokkal kevesebb hibát vétettek, mint előzőleg és megnyugtató különbséggel egyenlítettek.

A harmadik szett elején – valószínűleg a teremben tapasztalható szokatlan melegnek is köszönhetően – mindkét oldalon voltak rontott nyitások és támadások is. A középjátékig szoros volt az eredmény, 11:9-re még a pécsi gárda vezetett, de aztán egy hazai hiba után Fehér Anna Ditta került a nyitóhelyre. Először egy ász nyitással kiegyenlítettek a derecskeiek, majd egy hibás feladás után 11:12-nél hazai időkérés következett. Aztán az a furcsa dolog történt, hogy 11:20-ig csak vendégpontok következtek, annak ellenére, hogy a PTE-PEAC közben ismét időt kért és cserélt is. Ebben a szakaszban szemre is tetszetősen játszottak a mieink, a csapat minden tagja eredményes volt és ismét sikerült nagy különbséggel győzniük.

A negyedik játszma is a játékrész közepéig volt szoros, ezután fokozatosan elhúztak Tóth Kingáék, végül Victoria P. Young életerős centertámadásával győztek és szerezték meg a nagyon értékes három pontot – számolt be Szombathy András, a hajdú-bihari csapat vezetőedzője.

A tények

PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE Derecske 1:3 (25- 16, -15, -16)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Takács D Orsolya, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young.

Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Béni Kitti. Edző: Szombathy András

Az NB I.-es felnőtt csapat legközelebb április 3-án (szombaton) 17 órától Jászberényben játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában