idegenbeli győzelem

2021.03.07. 16:06

Futsal: ötödik helyen zártak a DEAC U17-es lányai

A Debreceni Egyetem együttese nem szakította meg a szép sorozatot.

Fotó: deac.hu

A DEAC U17-es leány futsalcsapata a bajnokság utolsó fordulójában a TFSE otthonában lépett pályára szombaton, számolt be a debreceniek honlapja. A korábbi összecsapásokon mindig DEAC-siker született, úgyhogy a céljuk most is a győzelem volt. Ennek megfelelően kezdték a mérkőzést, ugyanis többet birtokolták a labdát. A fölény a 7. percben érett góllá, Katona Klaudia – jó szokásához híven – majdnem félpályáról eleresztett lövése talált utat a hazai kapuba. A debreceni előnyt egy perccel később a csapatkapitány Nagy Zsuzsánna duplázta meg. A második találatot követően visszavett az iramból a DEAC, de továbbra is inkább ők domináltak.

A szünetet követően is alakítottak ki helyzeteket, ám a hazaiak is többet veszélyeztettek, Gulyás Lindának résen kellett lennie a kapuban, de a hálóőr ezúttal is biztos pontja volt a csapatnak. A megnyugtató harmadik találatot a 38. percben sikerült megszerezni, Balogh Mercédesz remek indítását Balogh Bernadett váltotta gólra.

Ezzel a DEAC az 5. helyen zárta a bajnokságot. A házi góllövőlista élén Katona Klaudia és Rácz Aliz végzett 7-7 találattal. Emellett dicsérendő, hogy hét játékos is betalált a bajnokság folyamán.

„A játékunk néhol kapkodó és pontatlan volt, ennek ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben. Bár végül az 5. helyen zártunk, a szezon gyengébb kezdése után abszolút fel tudtunk zárkózni a középmezőnyhöz, és ami a legfontosabb, hogy folyamatosan javuló játékkal az eredményeink is egyre jobbak lettek. Az idény második felében – a szekszárdiakat leszámítva, akik toronymagasan kiemelkedtek a mezőnyből –, már minden csapat ellen úgy léptünk pályára, hogy a pontszerzés a célunk. Kiemelném a Tolna elleni második és harmadik találkozónkat, valamint az Astra elleni utolsó összecsapásunkat, amelyeken különösen jó mentalitással és remek játékkal szereztünk pontokat. Gratulálok minden lánynak az egész szezonban nyújtott teljesítményéhez!” – összegzett Quirikó Vivien.

A tények

Leány futsal I. osztály U17, 15. forduló

TFSE-Szertarsport.hu-DEAC 0-3 (0-2)

gólszerző: Katona Klaudia (7.), Nagy Zsuzsánna (8.), Balogh Bernadett (38.)

A DEAC összeállítása: Gulyás Linda – Nagy Zsuzsánna, Rácz Aliz, Katona Klaudia, Juhos Zsófia. Cserék: Balogh Bernadett, Balogh Mercédesz, Kerékgyártó Tímea. Edző: Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában