Atlétika

2021.03.05. 09:23

Debreceni éremesély a maraton ob-n

Ménes Anita úgy ismeri a verseny útvonalát, mint a tenyerét.

20210202 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Portré: Ménes Anita maratonfutó.

Fotó: Napló-archív

A fedettpályás Európa-bajnokság árnyékában sem áll meg az élet az atlétikában hazánkban, hiszen éppen a cívisváros ad otthont a Maratoni Magyar Országos Bajnokságnak. A vasárnap délelőtti rendezvényen két debreceni versenyzőért, Ménes Anitáért és Kovács Zsoltért is szoríthatnak a futás és a sport szerelmesei. A mezőny reggel 9-kor rajtol a Gyulai István Stadion atlétika pályájáról, útvonalukat az Oláh Gábor utca – Ady Endre út – Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Oláh Gábor utca körpályán lehet nyomon követni. A megmérettetés célja ugyancsak az atlétikai stadionban lesz.

Ménes Anita egyéni csúcsot (2:47,32) futva ezüstérmes lett a tavalyi ob-n, így jó esélyekkel várhatja az idei versenyt. A többszörös bajnoknőt a felkészüléséről és a céljairól kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

Ménes Anita | Fotó: Napló-archív

– Szerencsére jól sikerült a felkészülésem – válaszolta lapunk megkeresésére a női mezőny egyik favoritja. – Egy hosszú alapozást tudhatok magam mögött idén közel ezer kilométerrel a lábamban, ami stabil alapot jelentett a résztávos edzéseknél és remélhetőleg jó állóképességet ad majd a maraton alatt is. Az év eleji edzésmunka is változatos volt, résztávozással, terepfutással, hosszú iramfutásokkal és dombon végzett edzéssel tarkítva, úgyhogy az elvégzettekből kiindulva bizakodó vagyok, jó formában érzem magam. Nagy lehetőségnek tartom, hogy hazai pályán állhatok rajthoz, azokon az utakon, melyeket úgy ismerek, mint a tenyerem, és ahol heti szinten megfordulok. A helyismeret, valamint a szurkolók biztatása hatalmas erőt ad. A tíz fős női mezőny ugyan nem mondható nagy létszámnak, de annál erősebb, mivel elit atléták, olimpikonok is rajthoz állnak, úgyhogy remélem, szoros verseny fog kialakulni, ami segít mindenkit egy jó eredmény elérésében. Szeretnék dobogón végezni és megjavítani az egyéni csúcsomat – mondta el a női mezőny második legjobb nevezési idejével rendelkező futónő.

MSZ

Útlezárások és terelések a verseny miatt

A Maraton OB átmeneti változásokat hoz a környék forgalmi rendjében: szombat 17 órától az Oláh Gábor utcán a régi jégpálya csatlakozásától a II. János Pál pápa térig megállási tilalom lesz érvényben. Vasárnap 8.30 és 13.30 óra között a verseny útvonalán félpályás és teljes útlezárásokra, továbbá forgalmirend-változásokra kell számítani a Nagyerdőn.

Az érintett útszakaszokra vasárnap reggel 5 órától kerülnek ki az útvonalat biztosító kordonok, bóják, ennek kapcsán is kérik a szervezők a közlekedők fokozott figyelmét. Az útszakaszt érintő DKV-járatok terelőútvonalon közlekednek.

A rendezők felhívják a figyelmet arra, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a verseny zárt kapus, kísérők és szurkolók számára a belépés nem engedélyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában