nb II.

2021.03.08. 14:28

DEAC: nem várt vereség a szép siker után

Sándor Tamás kiakadt a mérkőzést követően – nem is csoda.

Fotó: Napló-archív

Az NB II. 28 fordulójában a bajnokság utolsó előtti helyezettjéhez látogatott a DEAC labdarúgócsapata. A vasárnapi találkozó előtt december közepén tudott utoljára győzni a Kazincbarcika, ráadásul épp a múlt héten küldték el Pacsi Bálint vezetőedzőt segítőjével együtt. Ezekből adódóan elszántan, önbizalomtól telve léphettek pályára Sándor Tamásék, főleg, hogy a debreceni gárda legutóbb parádés 1–1-es döntetlent ért el a feljutásra pályázó Gyirmót ellen. Ezek ellenére, ahogy elkezdődött az összecsapás mintha egy nyuszi állt volna szemben egy medvével, a DEAC játékosai meg voltak illetődve, hibáztak hátul többször is, ennek pedig nem lehetett más a kimenetele, mint egy vereség, kikaptak 3–1-re.

Végzetes hibák

Először Bényei megingását használták ki a borsodi támadók, s a 19. percben Toma testcsele után lőtt, majd meg is szerezte a vezetést a Kolorcitynek. A második félidő 1. percében minden védőt lefutva szereztek gólt a kazincbarcikaiak. Az 59. percben Bényei némileg kijavította első félidei hibáját, odarúgtak neki a sárga-kékek védekezés közben, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Sidibe Ibrahima gurította be higgadtan. Itt felcsillant némi remény az egyenlítésre, ám Orosz Marcell eladta a játékszert hátul, a labdaszerzésből pedig Toma belőtte saját maga 2., csapata 3. gólját, beállítva ezzel a végeredményt.

„A teljesítményünk minősíthetetlen volt, kritikán alul futballoztunk”

– mondta a mérkőzést követően Sándor Tamás, a Debreceni Egyetem gárdájának vezetőedzője. Nincs idő azonban szomorkodni, a hétvégén ugyanis újabb sorsdöntő meccs vár majd a cívisvárosiakra, a 13. helyezett Szeged látogat a Dóczy József utcai Sportcampusra, mely legutóbbi 3 meccséből 2-t megnyert.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában