vereség a Barcikától

2021.03.07. 16:32

DEAC: megbosszulták magukat a védelmi hibák

Jobban játszott a Kazincbarcika, s nem mellesleg fegyelmezettebben is, így pont nélkül maradtak Sándor Tamásék.

Fotó: Vajda János / Észak-Magyarország

A Kazincbarcika-DEAC NB II.-es labdarúgó-mérkőzés előtt több sajtóorgánum is arról írt, hogy Pacsi Bálintot a borsodiak kispadján Kondás Elemér válthatja. Megkerestük az illetékest;

„Egyrészt engem senki sem keresett Barcikáról, másrészről hogyan is dolgozhatnék egy olyan csapatnál, mely a kiesés ellen harcol, s ezáltal egy általam nagyon szeretett és tisztelt volt csapatom, a DEAC ellen is”

– válaszolta a debreceniek egykori vezetőedzője a Hajdú-bihari Napló kérdésére. Mint kiderült, a Colorcityt egyelőre hárman is irányítják, Dzurják József, Szentiványi József és Koszta Péter vezényletével készültek a Debreceni Egyetem alakulata elleni találkozóra – írja a KBSC hivatalos honlapja.

A DEAC-ba visszatért Zachán Péter, s vele együtt az ötvédős rendszer is. A találkozó első 20 perce tulajdonképpen a mezőnyjátékról szólt, egy-egy szélső megindulás, egy-egy beadás, semmi egyéb. Már az is szívderítő látványnak minősült, ha egy-egy komolyabb belépőt meg mert csinálni bármely labdarúgó. Aztán jött az az ominózus 20. perc, amikor egy szép hazai támadás végén Toma György csapta be egy csellel Bényeit, majd kissé balról kilőtte a hosszú alsót (1–0). Az első félidőre ez a gól rá is nyomta a bélyegét, cívisvárosi szempontból nem jó irányba, fölényben futballozott ugyanis a találattól a Kazincbarcika. Kettőt cserélt Sándor Tamás a 32. percben, majd még egyet a szünetben, a támadójátékot próbálta erősíteni a DEAC trénere.

A második félidő 1. percében a jobb szélen Takács futott el, majd Oldalhoz passzolt, aki lehagyva védőit Tóth Dániel mellett a kapuba passzolta a labdát (2–0). Túl sok kilátás nem volt innentől a debreceni pontszerzésre, pedig az összecsapást megelőzően a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek december közepén győztek utoljára. A reményeket az 59. percben hozta vissza a hazaiak első góljánál tétlenkedő Bényei, akinek teli talppal csúsztak oda a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig jogosan a büntetőpontra mutatott. Sidibe Ibrahima higgadtan a kapu közepébe vágta a tizenegyest, ahogy kell (2–1). Nyílt lett a meccs újra, s bár feljavult a fekete-fehérek játéka, továbbra is inkább a Colorcity Kazincbarcika akarata érvényesült. Ennek pedig hazai részről meg is lett az eredménye, bár Orosz hathatós közreműködése is kellett hozzá, aki a bal szélről hátul befelé passzolt, a labdára lecsapott Toma, aki meg sem állt a játékszerrel a kapuig, a góljával pedig a 83. percben 3–1-re vezettek a kék-sárgák.

A lényegi dolgok ezzel el is dőltek a derbin, a DEAC-nak maradt a 12 pontos hátránya a még bennmaradást érő 17. helyezett Szentlőrinccel szemben, ugyanis ők a Dorogtól kaptak ki 2–0-ra.

Palánki István

A tények

Labdarúgó NB II., 28. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC–Debreceni EAC 3–1 (1–0)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Csonka (Szilágyi, Sinkovicz).

Kazincbarcika: Horváth L. – Majzik, Szűcs K., Fótyik, Mikló – Oldal (Farkas A., 88.), Kovács M. (Tóth-Gábor K. 77.), Oltean, Toma (Németh T., 88.) – Takács T. (Csősz R., 77.), Kovac (Korbély, 62.). Megbízott vezetőedzők: Dzurják József, Koszta Péter.

DEAC: Tóth D. – Orosz M., Bényei, Papp F. , Zachán, Kundrák (Sármány, 73.) – Nikitscher (Bereczki, a szünetben), Spitzmüller (Sárosi, 32.), Sándor T. – Nagy K., (Kertész T. 81.), Kenderesi (Sidibe, 32.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Gól: 1–0 Toma (19.), 2–0 Oldal (46.), 2–1 Sidibe (60., 11–esből), 3–1 Toma (83.).

Sárga lap: Toma, illetve Kenderesi, Tóth D.

Mesterszemmel

Koszta Péter: – Mindenképpen győzni akartunk, örülök, hogy sikerült, így továbbra is élnek bennmaradási reményeink. A játék képe alapján megérdemelten szereztük meg a három pontot, bátor támadójátékkal rukkoltunk elő, ez pedig láthatóan meghozta az eredményt.

Sándor Tamás: – Mostani teljesítményünk minősíthetetlen volt… Ettől a mérkőzéstől sokkal többet vártunk, de ellenfelünk a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Úgy tűnt, mintha a bajnokesélyessel játszottunk volna – kritikán alul futballoztunk.

Tetszett, nem tetszett

Ami tetszett

Sándor Tamás húzása

Merész, bátor, de mindemellett okos döntést hozott a DEAC vezetőedzője, hogy látva a két csapat játéka közti különbséget, már az első félidőben cserékhez folyamodott.

Ami nem tetszett

Szervezetlenség

Sokszor csak a helyüket keresték a DEAC játékosai a pályán.

Bátortalanság

Nem volt egyetlen labdarúgó sem debreceni részről, aki magára vállalta volna a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában