kosárlabda

2021.03.25. 14:21

DEAC: az alapszakasz harmadik helye a tét a zárófordulóban

Szombaton a PVSK-VEOLIA ellen zárja az alapszakaszt a DEAC kosárlabdacsapata. A 18 órától kezdődő összecsapás tétje nem kicsi, hiszen az utolsó fordulóban dől el, sikerül-e a harmadik kiemelést megszereznie a hajdúságiaknak – írja a debreceniek honlapja.

Debrecen 20210206 Kosrlabda 2021 frfiak NBI NB1 Deac Debrecen Naturtex SZTE Szedek Szeged Fot Tumbsz Hdi Nemzeti Sport Stefan Moody

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni Egyetem együttese jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán, de a záróforduló eredményeitől függően ez még pozitív és negatív irányba is változhat. A képlet nem bonyolult, hiszen Polyák Lászlóék csak úgy zárhatják az alapszakaszt a harmadik helyen, ha legyőzik Pécset, és a Szeged vereséget szenved Szolnokon. A legrosszabb forgatókönyv szerint még visszacsúszhat az ötödik helyre is a DEAC, ehhez az Alba Fehérvárnak hazai pályán le kell győznie a Szombathelyet, míg a PVSK-nak győzelemmel kell távoznia a Nagyerdőről – világít rá a deac.hu.

A mecsekaljaiak számára gyakorlatilag tét nélküli a mérkőzés, hiszen a rájátszásról már biztosan lemaradnak, ellenben az eddig szerzett tizenegy győzelmüknek köszönhetően már nem fenyegeti őket a kiesés veszélye. A két együttes őszi összecsapásán egyébként Drenovac és Tóth vezetésével a debreceniek Pécsett is nyerni tudtak 102-91 arányban, de az is a DEAC mellett szól, hogy az 2020-21-es szezonban Dragan Alekszics gárdája eddig mindössze kétszer tudott nyerni idegenben.

- Rendezett és fegyelmezett kosárlabdát játszanak, tudatosan dolgoznak azért, hogy minden helyzetük kidolgozott legyen, kevés az elhamarkodott vállalásuk. Kiemelkedő a tranzíciós-játékuk, résen kell lennünk, és meg kell próbálnunk limitálni azokat. Fontos lesz, hogy jó dobásokat vállaljunk, menjünk a támadó lepattanókért és szervezetten visszarendeződjünk, de nagy figyelmet kell majd fordítanunk a kulcsjátékosaikon való egyéni védekezésre is. -vélekedett a szombati összecsapásról Kovács Adrián.

Forgatókönyvek az utolsó fordulóra:

  • Harmadik helyen végez a DEAC, ha nyer a Pécs ellen, a Szeged pedig kikap Szolnokon.
  • Negyedik helyen végez a DEAC, ha legyőzi a Pécset, de a Szeged is nyer Szolnokon, vagy a Pécs nyer Debrecenben, és az Alba Fehérvár kikap otthon a Falcotól.
  • Ötödik helyen végez a DEAC, ha kikap a Pécstől, az Alba Fehérvár pedig legyőzi a Falcót.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában