videókkal

2021.02.15. 11:00

Visszavághat a Loki az augusztusi vereségért

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Debreceni VSC a Gyirmót FC Győrt fogadja hétfőn este 20 órától a Nagyerdei Stadionban. Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője és Csertői Aurél, a vendégek szakvezetője is elmondta, hogy mit vár a találkozótól.

20200823 Gyirmót GYIRMÓT FC GYŐR - DVSC Merkantil Bank Liga NB II. bajnoki labdarúgó mérkőzés Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld Képen: #22 HEFFLER NORBERT, #33 VARGA JÓZSEF

Fotó: MW-archív

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Debreceni VSC a Gyirmót FC Győrt fogadja hétfőn este 20 órától a Nagyerdei Stadionban. A Loki 51 ponttal áll a tabella élén, a kisalföldi gárda tíz egységgel van lemaradva mögötte. A cívis­alakulat hibátlan hazai mérleggel várhatja a találkozót, hiszen eddig mind a 11 bajnokiját megnyerte összesen 37 lőtt és 7 kapott góllal. A DVSC múlt heti, Szolnok elleni veresége előtt sokáig egyedüliként csak a gyir­mótiak tudták legyőzni a feljutásra hajtó piros-fehéreket, tették mindezt még augusztusban, az ötödik játéknapon.

Korábban a 2016–2017-es OTP Bank Liga-szezonban találkoztak a felek, az akkori három ­meccs egyaránt Loki-győzelemmel végződött.

A hétfői mérkőzés előtt mind a két vezetőedző elmondta, hogy mire számít.

„Nem szabad félvállról venni a Gyir­mót elleni bajnokit, egyrészt megvertek minket idegenben, másrészt pedig hatpontos összecsapás lesz”

– fogalmazott a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a klub honlapjának. – Nem szabad elfelejteni, hogy jó labdarúgói vannak hétfői ellenfelünknek, az edzőkolléga, Csertői Aurél is egy rutinos, NB I.-es tapasztalattal rendelkező tréner, így biztos, hogy egy komoly ellenfél vár ránk – mondta.

Nagyon figyelni kell

A Napló arra volt kíváncsi, hogy a várhatóan jóval 0 Celsius-fok alatti időjárásra hogyan tud felkészülni a csapat. – Kerestük a lehetőségeket, hogy hol tudunk edzeni. Ugye, a stadiont készítették elő a találkozóra, úgyhogy oda nem mehettünk, az edzőpályák pedig fagyosak voltak. De az a dolgunk, hogy alkalmazkodjunk a körülményekhez. Figyelni kell az ízületekre, könnyeben szakadhatnak ilyenkor az izmok, úgyhogy körültekintéssel kell az edzésmunkát kialakítani és végrehajtani, hogy ne legyen baj – mondta Kondás Elemér.

Jó formában

A vendéggárda eddig mind a két 2021-es fordulóban győzni tudott, ráadásul két közvetlen rivális, a Budaörs és a Haladás ellen, Csertő Aurél és csapata tehát jó előjelekkel érkezik a Hajdúságba.

„Tudjuk, hogy a Debrecen bajnokesélyes, NB I.-es kerettel rendelkező együttes, tehát nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk”

– kezdte nyilatkozatát a vezetőedző a Gyirmót FC Győr honlapjának. – Nem lehet kiindulni az augusztusi győzelmünkből, minden mérkőzés más. Persze adhat önbizalmat az akkori eredmény, de ez másik szituáció, hiszen a DVSC most hazai pályán játszik. Nekünk a saját dolgunkkal kell foglalkozni, az biztos, hogy kevés hibázási lehetőségünk lesz – fogalmozott.

A Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr bajnoki hétfőn este 20 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban zárt kapuk mögött, viszont a találkozó élő közvetítését az M4 Sport csatornán és az M4 Sport honlapján is követhetik majd az érdeklődők.

HBN

Borítókép: Varga József (jobbra) és Heffler Norbert küzdelme az augusztusi találkozón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában