labdarúgás

2021.02.14. 16:09

Sárrevü Nyíregyen: a Szpari visszavágott a DEAC-nak az augusztusi vereségért

A második félidőt ugyan játékban megnyerték a debreceniek, de már későn jött a felébredés.

Fotó: MW-archív

Nyíregyházára látogatott a DEAC labdarúgó csapata vasárnap, hogy lejátssza az NB II.-ben a 24. fordulóbeli mérkőzését. Az idei naptári év egyik együttesnek sem indult túl fényesen: a debrecenieknek két vereségük volt, Dorogon is kikapott Sándor Tamás gárdája, és hazai pályán a Siófoktól is. A nyíregyháziak már egy pontot begyűjtöttek, csak éppen még gólt nem sikerült szerezniük 2021-ben.

Ahogy mentem az összecsapásra, épp erről beszélgettünk „Pepével”, aki egy ősrégi szabolcsi szurkoló – gyerekkorom óta ismerem –, majd csatlakozott hozzánk „Bajszi”, aki pedig a DEAC minden szakosztályának meccsén kint van. Vagyis csak volt, amikor még lehetett, bár most a két „öreg” megoldotta, hogy kerítésen keresztül megnézze a két csapat küzdelmét.

Zordabb időre lehetett számítani, mint ami a szabolcsi székhelyen fogadta a feleket, a hidegzuhany debreceni részről így sem maradt el: a 3. percben egy bal oldali beadás után Gresó lőtt hat méterről, a labda pedig Zöldesi lábai között a hálóba került, megszerezte a vezetést a Szpari (1–0). A kapus mentségére szóljon, hogy Papp Ferenctől nem sok mindent láthatott a lövésből, és még a nap is szemből sütött. A következő meleg helyzet a 18. percben következett vendég részről, egy jobb oldali szöglet után ejtette ki kezéből a labdát Zöldesi, nem lett belőle „Dorog-szindróma”. Egy perccel később pedig – senkitől nem zavartatva – kapufát fejelt középen Gresó. A hadak útját járó DEAC-nak a sorsa ezúttal a 21. percben pecsételődött meg: saját térfeléről ívelte előre a labdát egy nyíregyházi védekező középpályás, a játékszer éppen Hamed elé pattant, aki tolt egyet befelé, majd Papp mellől lőtt, méghozzá a kapu bal szélére, Zöldesi mozdulni sem tudott a labdára (2–0). A Nyíregyháza november 1–je óta nem szerzett bajnokin 2 gólt, most megtették.

Fotó: MW-archív

Az első félidő derekán védőt cserélt támadóra a debreceniek mestere, Székely állt be Szabó helyett, a jobb szélen mintha erősebb lett volna a váltást követően a DEAC, de a szünetre megmaradt a Szpari kétgólos előnye. A második félidő eleje nagyon küzdelmes játékot eredményezett, Sidibe becserélése üde színfoltja volt a találkozónak cívisvárosi részről. Hátul Zöldesi elkezdett (jól) védeni. Mindkét együttes beadásokkal próbált közelebb kerülni a gólszerzéshez, s egyszer–egyszer minden adott is volt ahhoz, hogy valamelyik gárda betaláljon, de vagy a védők vagy a cerberusok állták jól a sarat – ezúttal szó szerint a sarat. Néha sárrevünek tűnt, ami a Városi Stadionban zajlott Nyíregyházán. A találkozó végül a piros-kékeknek sikerült jobban, „pontozással” győztek. A Debreceni Egyetem üres kézzel tért haza a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyről, s még inkább mélyült az általuk ásott gödör.

Palánki István

A tények

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DEBRECENI EAC 2–0 (2–0)

Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Kovács Gábor)

Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Szokol, Papucsek, Galambos – Paku (Farkas A., 78.), Márkus (Végső, 78.) – Hamed, Gresó, Kalocsai (Starosta, 56.) – Hornyák (Zamostny, 62.)

Vezetőedző: Gálhidi György

DEAC: Zöldesi – Nagy Z., Soltész J., Papp F., Orosz M. – Szabó K. (Székely D., 35.) – Bereczki (Sárosi, a szünetben), Spitzmüller (Nagy, a szünetben), Sándor II T., Kundrák (Kenderesi, 83.) – Sármány (Sidibe, a szünetben)

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gól: 1–0 Gresó (3.), 2–0 Hamed (21.)

Sárga lap: Galambos, Márkus illetve Sidibe

Mesterszemmel

Gálhidi György: – Rég voltam ilyen boldog, rég éreztem magam ilyen jól. Az első félidő teljesen rendben volt, a másodikban beszorultunk. A közhely is azt mondja, hogy a legrosszabb eredmény a szünetben a 2–0, ezt most meg is éreztük, de felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy erre figyeljenek nagyon, dicséretet érdemel a csapat.

Sándor Tamás: – Megint ki tudtunk alakítani mezőnyfölényt, azt viszont nem tudom továbbra sem, hogy ebből így miért nem tudunk pontokat szerezni. Nem jött össze, amit elterveztünk, keressük az okát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában