DEAC

2021.02.18. 16:40

Női futsal: csiszolatlan gyémántok az U17-esek között

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem U17-es alakulata komoly fejlődésen ment keresztül az utóbbi hónapok során.

Fotó: deac.hu

Quirikó Vivien pályafutásában új fejezet kezdődött tavaly nyáron, hiszen ekkor elfogadta a DEAC ajánlatát. A Hajdúböszörménnyel fényes sikereket elérő szakember a felnőtteknél Üveges Katalin munkáját segíti, emellett az U17-es leány együttesnél a fiatalok útját egyengeti. A tehetségek tizenegy meccs alatt tíz ponttal gazdagodtak, ezzel jelenleg az ötödik helyen állnak a hat főt számláló mezőnyben – számolt be a deac.hu.

– A tavalyi keretből sokan kiöregedtek, így gyakorlatilag új gárdát kellett építeni. Böszörményből hat lány érkezett, velük kezdtem el a munkát, aztán a DEAC nagypályás csapatából többen csatlakoztak hozzánk, ennek köszönhetően bővült a létszám. Reálisnak gondolom az aktuális helyezésünket, bár a középmezőny elég szoros, vagyis nem zárható ki az előrelépés. A bajnokság a felnőtt NB I.-hez hasonlóan három körből áll, de a fiataloknál nem rendeznek rájátszást. Az első szakasz során nem igazán jött ki a lépés, ám a folytatásban már elkezdtük gyűjtögetni a pontokat. A tolnaiak otthonában decemberben döntetlent értünk el, majd februárban bravúros győzelmet arattunk ellenük. Legutóbb a Budaörstől bosszantó, 2-1-es vereséget szenvedtünk – fogalmazott Quirikó Vivien.

A lányoknak szombaton 14 órától nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen a listavezető Szekszárd érkezik a DESOK-ba. A Tolna megyeiek hibátlan mutatóval rendelkeznek, 12 összecsapás alatt 160 (!) gólt szereztek, ebből kiindulva a debreceni védelemnek bőven lesz dolga.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a szekszárdiak kiemelkednek a mezőnyből. Náluk több olyan futsalos van, aki már a felnőttek között is szóhoz jut. Ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Szeretem a játékosaim mentalitását, hiszen egy súlyos vereség sem szegi a kedvüket, hanem próbálnak tanulni a hibákból – hangsúlyozta trénerünk.

Quirikó Vivien elmondta, akadnak olyan csiszolatlan gyémántjaink, akik pár éven belül a nagyoknál is letehetik a névjegyüket.

– Kiemelném a 2005-ös születésű Gulyás Lindát, aki a mezőny egyik legjobb kapusa, a teljesítményéről az ellenfelek edzői ugyancsak elismerően beszélnek. Szerencsére Linda mellett még vannak olyan futsalosok, akik a felnőttek között is befuthatnak – mutatott rá Quirikó Vivien.

A vírushelyzet miatt hetente csupán egy edzésen vehet részt a csapat, de a befektetett munka még így is megtérül, hiszen az eredmények mellett a játékban is komoly fejlődés tapasztalható.

– Védekezésben és támadásban egyaránt sok játékelemet sajátítottak el a csajok, ami nagy örömet okoz számomra – újságolta Quirikó Vivien, akinek nyáron ismét komoly feladata lesz. – Az MLSZ tervei szerint a következő szezonban U15-es korosztályban lesz országos bajnokság. A szövetség annyi engedményt tervez, hogy minden induló két túlkorost szerepeltethet. Ennek ellenére a mostani gárdából mindössze három-négy emberre számíthatok – zárta mondandóját az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában