kézilabda

2021.02.14. 17:49

Nem bírt a Loki az MTK-val, döntetlen lett a vége – fotókkal

A második félidőre visszaesett a Debrecen, az utolsó pillanatokban mégis a győzelemért támadhatott.

Fotó: Kovács Péter

Az MTK együttesét fogadta a DVSC Schaeffler a női kézilabda NB I. 12. fordulójában a vasárnap délután a Hódosban. Jó hír volt a hazaiaknak, hogy Arany Rebeka hosszú idő után ismét a szakmai stáb rendelkezésére állt.

Hornyák Dóra gyönyörű gólja nyitotta a találkozót, de Szöllősi-Zácsik két találatával gyorsan fordítottak a vendégek, és onnantól egy ideig a Loki üldözte az MTK-t. Elég könnyen került ziccerbe az ellenfél, többször is csak a hazaiak német válogatott kapusán, Ann-Cathrin Giegerichen múlott, hogy nem vezetettek többel a kék-fehérek.

A látottakat a 12. percig bírta Köstner Vilmos, ekkor magához hívta tanítványait, hogy elmagyarázza mit is kellene csinálni védekezésben és támadásban. Hatottak is a szavak, mert a Loki három gólt szerezve villámgyorsan fordított, 9–7.

Fotó: Kovács Péter

Nem tudtak elszakadni egymástól a csapatok, folyamatosan egy-két gólon billegett az eredmény, szerencsére újra az MTK került az üldöző szerepébe. A félidő hajrájára aztán háromgólos előnyt sikerült kiépíteniük Vantara-Kelemen Éváéknak, amelyet a kissé kaotikus utolsó percekben még sikerült eggyel megfejelni, 17–13.

Bár szünet után általában a cserepadon kezdő kapus jut lehetőséghez a debreceni gólvonalon, ezúttal ezt semmi nem indokolta, így Giegerich maradt a kapuban, aki rögtön egy szép védéssel igazolta a döntés helyességét. Hat gólra lépett meg a Debrecen, ám következett egy rövidzárlat, és máris csak három volt közte, 22–19.

Főleg támadásban akadt meg a piros-fehér gépezet, következett egy újabb hazai időkérés, ahol Köstner Vilmos több mozgást kért játékosaitól. A játékrész felére egy gólra jött fel, majd többször próbálkozás után a jól játszó Szöllősi-Zsácsik révén egyenlített is a 49. minutumban az MTK, 24–24.

Fotó: Kovács Péter

Ez azt jelentette, hogy a hajrára gyakorlatilag egy új meccs kezdődött, tíz perce volt eldönteni a csapatoknak a két pont sorsát. Érezte a hazai kispad is ennek a súlyát, mert a harmadik idejét is kikérte Köstner. Ennek ellenére a fővárosiak átvették a vezetést, a talán kissé elfáradó Giegerich helyére Csapó Kyra érkezett az utolsó percekre. Nem volt bonyolult a vendégtámadások receptje: vagy Pál Tamarára, vagy Szöllősi-Zácsikra jöttek ki a befejezések, ennek ellenére rengetegszer megette ezeket a figurákat a hazai védelem.

Az utolsó harminc másodpercben a Loki támadhatott a győzelemért, de a Vantara-Kelemen elleni szabálytalanságért csak szabaddobást ítéltek a bírók, így maradt a 29–29-es döntetlen.

MSZ

A tények

DVSC SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 29–29 (17–13)

Debrecen, zárt kapu mögött. V: Herczeg P., Medve

DVSC: GIEGERICH – Bánfai K., KOVÁCS ANNA 9 (2), Vámos P. 5, Tóvizi 1, HORNYÁK D. 5, VANTARA-KELEMEN 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Bordás 1, Deszpotovics 1, ARANY 4, Vámosi P., Petrus. Edző: Köstner Vilmos

MTK: GYŐRI B. – DÁVID-AZARI 3, DAKOS 4, Szabados G., SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 10, PÁL T. 8 (3), Pelczéder 2. Csere: Suba (kapus), Szekerczés, Marincsák 2 (1), Sallai N., Bujdosó-Gerháth. Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–2. 12. p.: 6–7. 28. p.: 17–12. 36. p.: 22–16. 49. p.: 24–24. 53. p: 26–27

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Ezen a szinten jó mérkőzést játszottunk, amelyen az MTK nem érdemtelenül szerzett pontot. Nem védekeztünk rosszul, de passzív játéknál az utolsó passzoknál nem voltunk elég határozottak, és ez ilyen lövőerejű játékosok ellen ez nem fér bele. Támadásban is akadtak hibáink, sokszor nem vettük észre a beállót.

Golovin Vlagyimir: – Korábban sokszor előfordult, hogy amikor hátrányba kerültünk, nem volt hite a csapatnak, szerencsére most nem ez történt. Jól kezdtük a meccset, aztán védekezést váltott a Debrecen, ebből kovácsolt négygólos előnyt a szünetre. A folytatásban stabilabb lett a védekezésünk, Győri Barbara jól védett, így ledolgoztuk a hátrányunkat, és kiélezett végjátékban végül értékes pontot szereztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában