Futsal

2021.02.28. 14:11

Kipipálták az Astrát a debreceni lányok

A Debreceni Egyetem csapata fordulatos mérkőzésen szerzett értékes pontot szombaton.

Fotó: deac.hu

A DEAC az Astrát fogadta a Kecskeméti János Sportcsarnokban az I. osztályú U17-es leány futsalbajnokság utolsó előtti fordulójában. A két gárda eddigi összecsapásain mindkétszer az üllőiek nyertek (az első találkozón egy viszonylag sima, háromgólos győzelmet arattak, a másodikon viszont szoros küzdelemben csupán egy találattal kerekedtek felül, így az utolsó egymás elleni ütközet előtt a debreceniek a kötelező pontszerzést tűzték ki célul – emlékeztet a deac.hu.

Remekül indított a mérkőzést a DEAC, hiszen már az első percben szép támadást vezetett: Katona Klaudia passzolt a kapu elé érkező Papp Boglárkának, aki értékesítette a helyzetet. A vendégek mentek előre az egyenlítésért, de a mieink védelmén sokáig nem találták a rést. A félidő derekén azonban kihasználtak egy pár percig tartó rövidzárlatot, és két minutum alatt két gólt szerezve átvették a vezetést.

A szünetben Quirikó Vivien edző igyekezett rendet rakni a fejekben, és a második játékrészt úgy kezdték a lányok, mint az elsőt: Balogh Mercédesz becsúszva juttatta a játékszert a vendégek hálóőre mellett a kapuba (2-2). A DEAC ekkor jobb mentalitással játszott, mint a térfélcsere előtt. Gólt azonban az üllőiek szereztek, és a 25. percben ismét átvették a vezetést. Szerencsére ez nem törte meg a Debreceni Egyetem csapatát, amely három minutummal később egalizált: Katona Klaudia hozta helyzetbe a remekül érkező Balogh Bernadettet, aki ezzel megszerezte első találatát az idei bajnokságban.

A hátralévő időben akadtak még izgalmak, mindkét együttes előtt adódtak nagy helyzetek, gól azonban már nem született, így 3-3-as döntetlennel zárult az összecsapás.

– Izgalmas mérkőzésen vagyunk túl. Már az előző egymás elleni találkozón is látszott, hogy az Astra ellen reális célkitűzés lehet a pontszerzés, így ennek reményében léptünk pályára. Mindkét játékrészt jól kezdtük, azonban ahogy fáradtunk, csökkent a koncentrációnk, és ezt ki tudta használni ellenfelünk. Dicséret illeti viszont a lányokat, hogy kétszer is fel tudtak állni hátrányból, és akár a győzelem is összejöhetett volna, de így sem vagyunk elégedetlenek, hiszen amit célként kitűztünk – a pontszerzést, illetve, hogy ellenfeleink ellen fordulóról fordulóra jobb eredményt érjünk el –, azt sikerült megvalósítanunk. Egy meccs van hátra, amit szeretnénk győzelemmel zárni a TFSE otthonában – értékelt Quirikó Vivien.

A tények

Leány futsal I. osztály, U17 14. forduló

DEAC – Astra HFC-Üllő 3-3 (1-2)

Gólszerző: Papp Boglárka (1.), Balogh Mercédesz (21.), Balogh Bernadett (28.), ill. Csenki (13.), Czinege (15., 25.)

A DEAC összeállítása: Gulyás Linda – Nagy Zsuzsánna, Rácz Alíz, Katona Klaudia, Papp Boglárka. Cserék: Juhos Zsófia, Balogh Benadett, Balogh Mercédesz. Edző: Quirikó Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában