Labdarúgás

2021.02.22. 15:11

Hajdúsági emlékeket is vitt magával Kispestre Horváth Ferenc

Érdekes történetre bukkantunk, pedig „csak” két edzőváltás körülményeit akartuk megvizsgálni.

Budapest 20210217 Labdarúgás BP Honvéd sajtótájékoztató Fotó Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: Horváth Ferenc

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Edzőt váltott a héten az NB II.-es DVSC labdarúgócsapat, és trénert cserélt az NB I.-es Budapest Honvéd is. Rövid kutatómunka után megtaláltuk az összefüggést, bár igaz, a régmúltból, de érdekes dologról beszélt a Hajdú-bihari Naplónak Horváth Ferenc, a fővárosiak vezetőedzője, aki megyénkhez – mint kiderült – több szállal is kötődik. Amellett, hogy volt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB I.-es labdarúgócsapatának a sikeredzője, első médiamegjelenése Debrecenhez és a Hajdú-bihari Naplóhoz kötődik.

„Jól tudják, igen, annak idején tizenéves koromban írt rólam a megyei napilap, amikor egy Honvéd–Debrecen meccsen, ami a Karnevál Kupa döntője volt, emlékeim szerint több gólt is szereztem”

– kezdte a visszaemlékezést a szakember. Az általa is említett utánpótlás-futballtorna egyébként 2020-ban már a harmincadik születésnapját ünnepelte. – Már gyermekként is láttam, hogy Kelet-Magyarországon rajonganak a futballért az emberek. Nemcsak szülők és edzők voltak kint a tornán, hanem rengeteg érdeklődő is, akik árgus szemekkel figyeltek minket, lurkókat. Ezek az emlékek is segítettek ahhoz, hogy amíg nem volt vezetőedzői munkám, addig Szigetszentmiklóson szenvedéllyel foglalkoztam kilencévesekkel az elmúlt hónapokban, ahol láttam a gyermekem fejlődését is, ennek pedig külön örülök – mondta.

A hűtőmágnese nem szuvenír

Horváth Ferencről érdemes megjegyezni, hogy mióta elkerült Balmazújvárosból, soha nem titkolta, hogy mindig a szíve közepén lesz a hajdúsági város és azok az élmények, amiket ott kapott,

nem mellesleg a hűtőjén a mai napig kint van egy régi újvárosi címer hűtőmágnes formájában.

A 47 éves tréner arról is beszélt, hogy mindig szívesen emlékszik a cívisvárosra és a Hajdúságra, élete legszebb emlékei között van bőven, ami Hajdú-Bihar megyére emlékezteti, s ha hívják, szívesen jár vissza, amit a legjobban az bizonyít, hogy részt vett egy balmazújvárosi gálameccsen is azóta.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában