Labdarúgás

2021.02.11. 19:45

DEAC–DVSC: gólpassz után jött a sérülés

Papp Ferencék nem adták könnyen magukat és felvették a kesztyűt, Lakatos Benjámin pedig élt a kínálkozó lehetőséggel.

Fotó: Napló-archív

A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában debreceni rangadót rendeztek szerda kora délután, a DVSC 2–1-re legyőzte a DEAC-ot a Dóczy utcai stadionban. A vendégek Bévárdi és Tischler révén a második félidő elejére kétgólos előnybe kerültek, aztán az egyetemi alakulatnak már csak szépítésre futotta, Sidibe értékesítette a játékvezető által megítélt büntetőt. A meccs a legkevésbé sem zajlott igazi „futballidőben”, hiszen a 0 Celsius-fok körüli hőmérséklet mellett a szitáló eső és az emiatt egyre sárosabb pálya is nehezítette a felek dolgát. A Hajdú-bihari Napló mind a két gárdából megkért egy-egy labdarúgót, hogy értékelje az összecsapást.

Papp Ferenc | Fotó: deac.hu

Nem volt vesztenivaló

– Természetesen szerettünk volna továbbjutni, és úgy mentünk ki a pályára, hogy mindent megteszünk a siker érdekében – kezdte Papp Ferenc, a DEAC hátvédje. – Igyekeztünk helytállni, szerintem sikerült is, és abszolút partiban voltunk a Lokival. Szervezetten védekeztünk, ugyan ritkán kerültünk fölénybe, ezért túl sok helyzetünk nem volt, de adódtak lehetőségeink. Talán volt egy kis megilletődöttség a társaságban, de azt gondolom, hogy felvette mindenki a kesztyűt. A második bekapott gól után már éreztük, hogy sok vesztenivalónk nincsen, ezért bátrabban játszottunk, ennek lett az eredménye a szépítés. A végén szerettünk volna kiegyenlíteni, de az már sajnos nem jött össze. A talaj nem volt a legjobb, de a különböző időjárási viszonyok hozzátartoznak a futballhoz, ezt el kell fogadni – mondta.

Felszabadultan

A DVSC színeiben a kezdőcsapatban kapott lehetőséget Lakatos Benjámin, aki jobb oldali védőként szerepelt. A vendégek mind a két gólját a fiatal debreceni labdarúgó beadása előzte meg, az elsőnél az ő passzát készítette vissza Pintér Bévárdinak, aki aztán kilőtte a hosszút. A második találatnál pedig közvetlen előkészítő volt Lakatos, a pontosan középre ívelt labdáját Tischler vágta kapásból a hálóba. – A meccs elejétől kezdve uraltuk a játékot, a DEAC viszont veszélyes kontrákat vezetett, de mi diktáltuk a tempót. A mérkőzés előtt azt beszéltük meg a mesterrel, hogy a széleken bontsuk meg az ellenfelet, szerintem ezt mind a két oldalon sikerült is megtenni. Voltunk néhányan, akik kevesebb lehetőséget kaptunk eddig, tőlünk kérte, hogy felszabadultan focizzunk és mutassuk meg mit tudunk – árulta el.

Az ifjú védő számára aztán nem a legjobban végződött a derbi, hiszen büntetőt érően szabálytalankodott Sidibével szemben, ami után sérülés miatt le is kellett cserélni. – A tizenegyest megelőző szituációban sprintben indultam, hogy Sidibe ne tudja egy az egyben a kapusunkra vezetni a labdát. Eközben egy erős szúrást éreztem a bal combhajlító izmomban, ezért nem tudtam megállni, csak ledobni magam a földre, ezt a játékvezető szabálytalannak ítélte meg. Összességében azt gondolom, hogy voltak jó momentumaim, de még sok dolog van, amiben fejlődnöm kellene, például, hogy pontosabbak legyenek a passzok és a beadások – fogalmazott Lakatos Benjámin.

Az már a januári sorsoláson eldőlt, hogy a DEAC–DVSC találkozó győztese a Taksony–Siófok párharcból továbbjutó együttessel kerül össze. Mivel a Balaton-parti klub 4–1 arányban nyert a Pest megyei településen, ez azt jelenti, hogy a következő fordulóban, február 24-én a DVSC vendége a Siófok lesz a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A héten felröppenő csapatkapitányügyben lapunk kereste a DVSC-t, de a klub válaszában közölte, hogy a Gyirmót elleni találkozón fény derül az új kapitány személyére.

Bakos Attila

Borítókép: Lakatos Benjámin (balról pirosban) számára sérüléssel végződött a derbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában