Jön a Veszprém

2021.02.08. 16:37

Bebiztosíthatják helyüket a DEAC futsalosai

Szentes-Bíró Tamás szerint igazi presztízsmeccs vár rájuk.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi futsalosai kedd este 18.30-tól a Veszprém elleni bajnokit pótolják a DESOK-ban. A két klub az eredeti forgatókönyv alapján decemberben találkozott volna, ám akkor nem került sor az ütközetre. Ebben az idényben a bakonyiak kétszer is legyőzték a debreceni csapatot (a bajnokságban 8-5-re, a Magyar Kupában pedig 3-2-re), de most lehetőség nyílik a statisztika kozmetikázására – hívta fel a figyelmet a cívisvárosi klub hivatalos oldala.

– Az már biztossá vált, hogy bekerültünk a felsőházba, ennek ellenére egy igazi presztízsmeccs vár ránk. A 8-5-ös vereség során a támadójátékunk viszonylag jól működött, de a védekezésünk nem állt össze, így reális végeredmény született. A kupában már a szebbik arcunkat mutattuk, de egy-két bosszantó hibát elkövettünk, amelyet a veszprémiek könyörtelenül kihasználtak, emiatt búcsúztunk a sorozattól, de most visszavághatunk. A Veszprémet egységes együttesnek tartom, a keretében több válogatott játékos szerepel, a góllövőlistát vezető Tatai Józsefre nagyon kell figyelnünk. Ha kedden begyűjtjük a három pontot, eldől, hogy a negyedik helyen zárjuk az alapszakaszt, így ez is motiválni fog minket – nyilatkozta Szentes-Bíró Tamás, aki hozzátette, sérülés és eltiltás sem nehezíti csapatunk felkészülését.

A magyar válogatott sorsdöntő Eb-selejtezőt vívott Fehéroroszországgal a múlt héten. Turzó József tanítványai 2-1-re diadalmaskodtak Budapesten, így még mindig álmodozhatnak a kvalifikációról. A szövetségi kapitány Krajcsi Bence és Szentes-Bíró Tamás személyében két DEAC-futsalosra számított az összetartáson, ám a meccskeretbe nem kerültek be a debreceniek.

– Nyilván nem voltam boldog, amikor megtudtam a hírt, de valamilyen szinten készültem erre, hiszen a mester a rutinos játékosokra épített a fontos találkozón. A srácok nagyon erős együttest múltak felül, ezzel jelentős lépést tettek a második hely felé. Persze nem szabad elkényelmesedni, ugyanis a fehéroroszok sem tettek le az Európa-bajnokságról – hangsúlyozta a csapatkapitány, aki kiemelte, annak is örülhet, hogy Turzó József ismét meghívót küldött neki.

Férfi futsal NB I., 13. forduló

DEAC – Balaton Bútor FC Veszprém

2021. 02. 09. (kedd) 18:30, DESOK – zárt kapuk mögött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában