megoldódott a kérdés

2021.02.18. 16:46

Az MLSZ rábólintott Huszti Szabolcs kinevezésére

A Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyezi a DVSC NB-II.-es csapatánál az A licences előírással érintett vezetőedzői beosztás betöltését.

Fotó: Napló-archív

A debsport.com írásából kiderült, az új tréner csak C licences edzői képesítéssel rendelkezik, így hivatalosan nem tölthetne be vezetőedzői beosztást, csak a kispadon foglalhatna helyet a bajnoki mérkőzéseken, a technikai zónából nem irányíthatná a csapatot.

Az oldal megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, ilyen esetben milyen korlátozások vonatkoznak Huszti Szabolcsra. A szövetség az alábbi választ küldte:

„A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid-járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig /UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz/ engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II.-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését.”

Így tehát nincs akadálya annak, hogy Huszti Szabolcs hivatalosan is vezetőedzői feladatokat lásson el a DVSC csapatánál.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/dvsc-megtartotta-elso-labdas-edzeset-a-huszti-szabolcs-toldi-gabor-paros-fotokkal-5011249/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/dombi-tibor-valahol-mi-is-tehetunk-arrol-hogy-ezt-meglepte-a-klub-5010823/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/nagy-lehetoseg-elott-a-huszti-toldi-paros-5010304/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában