kézilabda

2021.02.19. 08:30

A kupában vehetnek revansot a Loki lányai a Fehérváron

Csak a győzelem az elfogadható, minden más eredmény a dunántúliak továbbjutását eredményezné.

Fotó: Napló-archív

A legjobb nyolc közé jutás a tét a női kézilabda Magyar Kupa negyedik körében. A sorozat jelenlegi szakaszában 12 csapat lép pályára hat párban, a győztesek jutnak a negyeddöntőbe, ahol csatlakozik hozzájuk a két magyar Bajnokok Ligája induló, a Győr és a Ferencváros. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú, vagy azonos bajnokságban szereplők közül a vendégcsapat jut tovább.

A DVSC Schaeffler együttese hazai pályán az Alba Fehérvárral csap össze pénteken 17 órától a Hódosban. Akinek ismerősen hangzik a párosítás nem téved, hiszen a két gárda február ötödikén bajnokin már összemérte az erejét Debrecenben, akkor a fehérváriak győztek 31–27-re, úgyhogy itt a remek alkalom revansot venni rajtuk.

Azon a meccsen még nem lépett pályára a kihagyása után a múlt vasárnapi MTK elleni bajnokin visszatérő Arany Rebeka. A Loki fiatal jobbszélsője a fővárosiak ellen jó játékkal és négy góllal jelezte, hogy újra számíthat rá a szakmai stáb.

Fotó: Napló-archív

– Térdsérülés miatt a januárt ki kellett kihagynom, de keményen dolgoztam, hogy minél hamarabb visszatérhessek.

„Vártam már a pillanatot, hogy újra a pályán lehessek és segítsek a csapatnak.”

Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert lehet, hogy jól játszottam a fővárosiak ellen, de nem sikerült nyernünk hazai pályán – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a 20 éves játékos.

Az MTK-val vívott bajnokin ugyanaz játszódott le, mint korábban a Fehérvár-mérkőzésen: az első félidőben magabiztosnak mondható vezetés után jelentősen visszaestek a piros-fehérek, bár nem lényegtelen különbség, hogy a 29–29-es döntetlen azt jelentette, legalább az egyik pontot itthon tartották Aranyék.

– Sajnos lassan rendszeressé válik ez nálunk, nem tudom mi az oka, hogy van a meccseinkben egy olyan mélypont, amiből nagyon nehezen tudunk kikászálódni. Ez látszott a legutóbbi két bajnokin, de ha visszanézzünk, már a korábbi találkozóinkon is észrevehetőek voltak ezek a hibák. Próbáljuk megtalálni a megoldást, remélem, minél gyorsabban sikerülni is fog. A fehérváriakról elég friss élményeink vannak, sok újdonságra nem számítunk, leginkább a második játékrészben elkövetett hibáinkat kell kijavítanunk. Oda kell figyelnünk a védekezésre és befejezésekre. Az elveszített pontokat már nem tudjuk visszaszerezni, de a kupában egy továbbjutással revansot vehetünk. Az Alba fiatal gárda kiegészülve pár rutinos játékossal, név szerint nem akarok közülük senkit sem kiemelni, magára a csapatra kell koncentrálnunk. A kupában egy meccs dönt, nekünk csak a győzelem elfogadható, hiszen már a döntetlen is a fehérváriak továbbjutását jelentené – mondta el Arany Rebeka.

A DVSC Schaeffler – Alba Fehérvár KC mérkőzést a DTV pénteken 17 órától élőben közvetíti.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában