Labdarúgás

2021.02.23. 19:44

A DVSC lett itthon a század bajnoka

A Debrecen összesen hétszer végzett az első osztály élén a 21. században.

Szeged-DVSC NBII. 25. forduló

Fotó: Napló-archív

A Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség (IFFHS) kedden közzétette, mely labdarúgócsapatok szerezték a legtöbb bajnoki címet a 2001 és 2020 között, számolt be a csakfoci.hu.

A lista abszolút első helyezettje a moldovai FC Sheriff Tiraspol lett 18 elsőséggel, őket holtversenyben az egyaránt 17-17 bajnoki aranyat jegyző gibraltári Lincoln Red Imps, a hondurasi Olimpia Tegucigalpa és a nicaraguai Real Estelí követi. A rangsor ötödik helyén a görög Olympiakoszt találjuk (16), majd jön a horvát Dinamo Zagreb, a guatemalai Municipal és a skót Celtic fejenként 15-15 címmel.

Mint arra a sportportál is rámutat, az NB I. azért ennél sokkal kiegyensúlyozottabb, mivel az élvonalbeli küzdelmeket 2001 óta összesen 7 csapat nyerte meg.

A hazai mezőny legjobbja a jelenleg másodosztályú DVSC 7 elsőséggel, a lokistákat az FTC (5) és a Fehérvár (3) követi a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában