nfl

2021.02.03. 20:39

A DEAC játékosa a Kansas sikerét várja a Super Bowl döntőjében

Az NFL egyik legnagyobb irányítója a talán valaha volt legtehetségesebb ellen a Super Bowlban.

Fotó: DEAC-archív

Tom Brady, a profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik vitathatatlanul korszakos játékosa 43 esztendősen, a nyáron 20 év után elhagyja a vele sikert sikerre halmozó New England Patriotsot (és Bill Belichick edzőt), hogy Tampáig meg sem állva a helyi, nem éppen a legacélosabb – azelőtt utoljára a playoffba 2007-ben jutott – Buccaneers gárdájába igazoljon, ezzel őrületet váltva ki a fél USA-ból. De a szenzációnak itt nem lett vége, hiszen Brady egészen a döntőt jelentő Super Bowlig menetel új együttesével, ahol a címvédő – soraiban az új irányító csillag Patrick Mahomesszal – Kansas City Chiefssel néz majd farkasszemet magyar idő szerint hétfőn 0.30 órától (tv: Aréna4) a világ legnézettebb egynapos sporteseményén. Jah, azt nem is említettük, hogy a döntő ezúttal Tampában lesz, tehát egy diadal esetén Bradyék hazai pályán emelhetnék magasba a Vince Lombardi-trófeát. Mi ez, ha nem a megvalósult amerikai álom?

Fotó: DEAC-archív

– Valóban, szinte elkerülhetetlen, hogy ne a két irányítóra fűzzük fel a Super Bowlt – ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak Molnár Gábor, a DEAC Gladiators irányítója. – Úgy vélem Bradyban már régóta érett a váltás gondolata, itt az volt a kérdés, meg tudja-e lépni, vagy marad karrierje végéig. A döntésében benne volt az is, hogy megmutassa, megy neki a Pats és Belichick nélkül is, és lám, úgy néz ki jól választott. Talán egész karrierje alatt nem dolgozott még ilyen jó támadó egységgel, szerintem ő most nagyon boldog, hogy így ki van szolgálva. Viszont nem volt zökkenőmentes az összecsiszolódás, Bradynek idomulnia kellett Bruce Arians edző sok futáson és agresszív passzjátékon alapuló filozófiájához, és amíg ez nem történt meg becsúsztak vereségek. A Kansast csak passzjátékkal nehéz lesz megverni, mert elég jól védekeznek, jó a passzsiettetésük. Úgy vélem a Tampa futójátékán fog múlni a győzelem, ha az működni fog és persze mellett meglesznek a passzok, akkor kézben tarthatják a meccset. Egy tűzijátékból nem biztos, hogy jól jönnének ki, mert az inkább a Kansas stílusa – vélekedett Molnár.

A pontparádé arra a Kansasre jellemző inkább, ahol a pénzek nagy része a támadósorban van: Mahomes, Tyreek Hill és Sammy Watkins fizetése jelentős részt vesz el a fizetési sapkából. De ez nem jelenti azt, hogy nincsenek jó defense játékosai a Missouri állambeli gárdának, ráadásul a védelmük sokat fejlődött az elmúlt időkben. Amíg régebben azon múlt a győzelem, hogy a támadók több pontot tudnak-e dobni a védelem által beszedett átlagban 30-nál, mostanra ez már nincs így, ahogy csökkent a szerzett pontok száma, úgy javult fel a defense.

– Érdekes, hogy a Kansas elég sokszor ragad be a meccseken, hogy aztán megfordítva az állást húzza be a győzelmet – mutatott rá a DEAC 27 éves QB-ja. – A támadójátékuk korábban a nagy play-ekre épült melyet idővel kiismertek az ellenfelek, de Mahomesék tudtak váltani, elővették a rövid játékokat és a futást, azaz türelmesek, ha arra van szükség. Bár a hazai pálya a Tampának kedvezhet, ez kétélű fegyver, mert plusz terhet is róhat a játékosokra. Összességében én egy végig kiélezett meccsen 22–21-es Kansas sikert várok – mondta el Molnár Gábor.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában