Videóval

2021.01.31. 09:12

Hozzák a kötelezőt atlétáink, de micsoda eredményekkel!

Három debreceni aranyéremnek is örülhettünk a Budapest-bajnokság első napján.

Budapest 20210130 Atlétika Fedett pályás Budapest Bajnokság Török Attila Nemzeti Sport Kozák Luca

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Ezen a hétvégén zajlik a Nyílt Fedettpályás Budapest Bajnokság, a szombati napon több debreceni éremnek – köztük három aranynak: Kozák Luca, Kerekes Gréta, Klekner Hanga – is örülhettek a szimpatizánsok.

A nőknél az év női atlétájának, a 100 méteres gátfutásban tavaly országos csúcsot elérő Kozák Lucának ezúttal 60 méteres síkfutásban jött össze az első hely. A végül 7.40-nel nyerő debreceni sprinter óriási csatában, alig 2 századmásodperccel előzte meg Csóti Jusztinát, az FTC kiválóságát.

A női 60 méteres gátfutást Kozák Luca „távollétében” csapattársa, Kerekes Gréta magabiztosan nyerte két többpróbázó, Krizsán Xénia és Nemes Rita előtt. Kozák azt írta Facebook-oldalán, hogy az év további részében már gátfutásban is elindul majd, most egyelőre a síkfutásra koncentrál(t).

– Az egyik szemem sír, a másik nevet. Titokban jobb időeredményben reménykedtem, de sosem segít, ha egyedül kell futnom. A lényeg, hogy nem fáj semmim, fizikailag teljesen rendben vagyok. Nem szoktam kiemelkedő eredménnyel kezdeni a szezont, inkább szépen lépkedek előre. Szerdán már Ostravában versenyzek, ott azért már jó lenne 8.20 alatt futni, és bízom benne, hogy az idén jó eredménnyel tudok kirukkolni. A két évvel ezelőtti glasgow-i 5. hely után a touroni Euróa-bajnokságon csak a döntőbe jutás lehet az elvárás magammal szemben, de nem lesz könnyű. Néztem az idei első eredményeket, és a riválisok nem kezdtek gyengén – nyilatkozta Kerekes Gréta a Nemzeti Sport nyomtatott kiadásának.

Az igencsak hosszúra nyúlt rúdugróversenyen a nőknél Klekner Hanga Csenge (410 cm) nyakába akasztották az aranyérmet, aki szintén a DSI versenyzője. Esélyt sem hagyott ellenfeleinek, parádés eredménnyel zárt.

Vasárnap is több debreceni atlétáért szoríthatunk, az esemény az alábbi streamen élőben követhető.

A második napon a férfi magasugrók között 2.08-cal második lett Török Gergely, és ugyanezzel az eredménnyel végzett a DSI másik versenyzője, Hodossy-Takács Sámuel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában