Szentes-Bírót és Krajcsit is behívták

2021.01.28. 19:17

Két DEAC-játékos is ott van a futsalválogatott keretében

A Debreceni Egyetem csapatát Szentes-Bíró Tamás mellett az újonc Krajcsi Bence képviseli.

Fotó: deac.hu

Nemzeti együttesünk jövő szerdán Fehéroroszországot fogadja az angyalföldi Sterbinszky Amália Csarnokban. A fontos Európa-bajnoki selejtezőre 17 fős kerettel hangol Turzó József legénysége. A szövetségi kapitány ezúttal két DEAC-futsalosnak, Szentes-Bíró Tamásnak és Krajcsi Bencének szavazott bizalmat. Szentes-Bíró már korábban is kapott meghívót, ám fiatal hálóőrünk először teheti le a névjegyét – olvasható a deac.hu-n.

„Még mindig hihetetlen, hogy itt lehetek, 21 évesen egy álmom vált valóra”

– nyilatkozta a klubhonlapnak Krajcsi, aki már a budapesti összetartáson van. „Olyan játékosokkal készülhetek, akiket eddig kis túlzással csak a televízióban láthattam. Szerencsére azt tapasztalom, hogy mindenki befogadott, ami jó érzés. Szentes-Bíró Tamásra is számíthatok, ugyanis hasznos tanácsokkal lát el. A válogatottnál felmérhetem, hol is tartok jelenleg, emellett biztosan sokat fogok tanulni. Minden második nap két, a többin egy edzés vár ránk, valamint rengeteg videózás is szerepel a programban” – fogalmazott a DEAC egyik alapembere.

A fehéroroszok ellen a szakmai stáb két cerberusnak ad lehetőséget a bizonyításra, a helyekért Krajcsinak Alasztics Marcellel (Haladás) és Mezei Dáviddal (MVFC Berettyóújfalu) kell megküzdenie.

„Nyilván azért hajtok majd, hogy bekerüljek a szűkített keretbe, de akkor sem dől össze a világ, ha most ez nem sikerül, mivel Marcell és Dávid is rendelkezik nemzetközi rutinnal. A kapusokkal Balázs Zoltán foglalkozik a válogatottnál, a közös munkából biztosan sokat profitálok. Egyébként a szerdai összecsapás kulcsfontosságú lesz a második pozíció szempontjából. A fehéroroszok masszívak és agresszívek, úgy gondolom, azonos szinten állnak velünk, apróságok dönthetik el a találkozót” – mutatott rá Krajcsi Bence.

A mieink a kazahok elleni 5-0-s vereséggel nyitották a csoportkört, míg a fehéroroszok az első játéknapon 3-0-ra diadalmaskodtak Izraelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában