Megvolt a nagy első

2021.01.18. 11:40

Góllal köszönt be az élvonalba a DEAC fiatal futsalosa

Az első élvonalbeli gólját szerző Figeczki Ágoston abban bízik, hogy egyre több lehetőséget kap a Debreceni Egyetem csapatában.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi futsalosai péntek este 9-3-as győzelmet arattak az anyagi nehézségek miatt átalakuló Dunaferr otthonában, ezzel biztossá vált, hogy az alapszakasz után a felsőházban folytathatják a szereplésüket. A meccsen az is kiderült, hogy a jelen mellett a jövő is fényes lehet a debreceni klub számára, hiszen a második játékrészben olyan fiatalok jutottak szóhoz Tóth Benedek, Szabó Ábel és Figeczki Ágoston személyében, akik pár éven belül fontos láncszemeivé válhatnak a gépezetnek – hangsúlyozza a DEAC közleménye.

– Elek Gergő vezetőedző és Szentes-Bíró Tamás is azt hangsúlyozta az összecsapás előtt, hogy nem szabad lebecsülni a dunaújvárosiakat. Arra számítottunk, hogy kontrákra fognak berendezkedni, és ez be is jött. A meccs elején kétszer is egyenlítettek, de szerencsére a szünetre megnyugtató előnyre tettünk szert. A második félidőben már nem tömörültek be annyira a kapujuk elé, ezt pedig kihasználtuk – nyilatkozta Figeczki Ágoston.

A 19 esztendős játékosnak nem csupán a magabiztos diadal miatt lesz örökké emlékezetes a mérkőzés, hanem azért is, mert először köszönt be az NB I.-ben.

– Természetesen nagyon boldog voltam, de nem igazán lehet szavakba önteni az érzéseimet. Amikor beszálltam, a Dunaújváros az öt a négy elleni taktikát alkalmazta, így elsősorban a védekezésből igyekeztem kivenni a részemet. A labdaszerzés után Tóth Attilának is passzolhattam volna, de kapura lőttem, ami szerencsére jó döntésnek bizonyult. Nem szoktam izgulni, így ezen a meccsen sem voltam befeszülve. Arra törekedtem, hogy amit az edzésen meg tudok csinálni, azt most is megvalósítsam – fogalmazott Figeczki, akinek ez volt a második összecsapása a legmagasabb osztályban a felnőttek között.

Ágoston tisztában van azzal, hogy hosszú út vezet odáig, hogy meghatározó tagja legyen az együttesnek, de motiváltan teszi a dolgát.

„Tudom, jelenleg hol a helyem, nem siettetek semmit. Kiváló játékosok alkotják a DEAC-ot, nehéz bekerülni a keretbe, ám nem tettem le erről. Bízom benne, hogy a következő idényekben egyre több játéklehetőséget kapok.”

– Mindenkivel remek kapcsolatot ápolok, a rutinosabbak rengeteget segítenek nekem. Hogy mit tartok az erősségeimnek? Az akaraterőmet emelném ki, nem ismerek elveszett labdát, és soha nem adom fel a harcot, valamint jól látok a pályán. Sok dologban fejlődhetek, például a taktikai elemeket és a pontrúgás-variációkat is el kell sajátítanom – zárta mondandóját Figeczki Ágoston.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/deac-negy-vereseg-ket-gyozelem-4917733/

A borítóképen: Figeczki Ágoston

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában