Visszatekintő

2021.01.15. 15:34

Erősen indult a 2020-as év a sportéletben

Liu Shaolin Sándorék megállíthatatlanok voltak a Főnixben; a sportot is kiütötte a koronavírus.

Fotó: Napló-archív / Nemzeti Sport-archív

Ahogy olvasóink már megszokhatták, idén is sorra vesszük a legfontosabb megyei sporteseményeket. Már 2020 első hónapjai is bővelkedtek az eseményekben: bemutatkozott a Loki élén a Herczeg Andrást váltó Vitelki Zoltán, megkezdte az EHF-kupa-csoportmérkőzéseket a DVSC Schaeffler együttese.

Vitelki Zoltán vezetésével nagy elánnal vetették bele a munkába magukat a lokisták | Fotó: Matey István

Januárban újra benépesült a Hódos: a jótékonyság jegyében rúgták a bőrt többek között a Kowalsky meg a Vega, a DVSC Legends, a DVSC Ultras és a Rocksuli tagjaiból verbuválódott együttesek, majd a Liu Shaolin Sándor vezette magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott remeklésénél tapsolhatták vörösre a tenyerüket a nézők.

Szédítő sebességgel rótták a köröket a gyorskorcsolyázók a Főnix Csarnokban január végén | Fotó: NS-archív

Egy furcsa edzőváltás is borzolta a kedélyeket, a DEAC labdarúgó-együttese szóban mindenben megegyezett új vezetőedzőjével, Boér Gáborral, ám a kontraktus aláírása elmaradt, így végül a Ceglédet irányító Schőn Lászlót nevezték ki vezetőedzőnek.

Februárban ismét megtartották a hagyományos Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Nagy Tímeát csak a döntőben tudták megállítani, a többszörös világbajnok Zemfira Magomedalieva végül megérdemelten győzött.

Nagy Tímea ezüstérmet szerzett a Bocskain | Fotó: Molnár Péter

Negyedik alkalommal rendezték meg a cívisváros egyik legnagyobb tömegsportrendezvényét, a FőnixFitt fesztivált, ahol számtalan mozgásformát próbálhattunk ki, vagy éppen fanatikusként áldozhattunk valamelyik színpad előtt a kedvenc műfajunk oltárán.

Tavaly is kiosztottuk az év legjobb sportolóinak járó díjakat | Fotó: Matey István

Ezúttal is gazdára találtak az Év Sportolója elismerések, a legjobb és legnépszerűbb sport­emberek, edzők és csapatok is megkapták a díjakat. A Napló és a Haon hagyományos sportgáláján a megye legjobb és legnépszerűbb sportolóira, szakembereire lehetett szavazni 12 kategóriában. A győzteseket az újság olvasói és újságírói döntése alapján hirdették ki ezúttal is. Az év felnőtt férfi sportolója Hetényi Zoltán, az év felnőtt női sportolója Kozák Luca, az év csapata pedig a DVSC Schaeffler lett.

A 16. fordulóval folytatódtak a labdarúgó megyei I. osztály küzdelmei, egészen addig, amíg a koronavírus-helyzet miatti március 11-i kormánydöntésnek köszönhetően sorra zártak be a sportpályák.

Ott a táblán: megvan a döntőbe jutás a Davis-kupában | Fotó: Magyar Nemzet-archív

De hogy egy jó emlékkel zárjuk le a mostani visszatekintőt, márciusban, még az intézkedések előtt rendezték meg a Magyarország–Belgium tenisz Davis-kupa-mérkőzést, melynek óriási tétje volt: a győztes bejut a fináléba. A Főnix Csarnok szép számú közönségének legnagyobb örömére ez végül a Fucsovics Márton vezette mieinknek sikerült.

MSZ

Borítókép: Még elkezdődhetett a megyei futballszezon (balról), a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pedig hatalmas sportszakmai és közönségsikert aratott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában