futsal

2021.01.18. 08:39

DEAC-gólparádé Dunaújvárosban: történelmi eredmény Elek Gergőéktől

A Debreceni Egyetem csapata magabiztos győzelemmel zsebelte be az újabb három pontot az NB I.-ben.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi futsalosai az anyagi problémák miatt átalakuló Dunaferr otthonában vendégeskedtek péntek este. A Fejér megyeieknek több kulcsember is búcsút intett, így a Debrecen számított a favoritnak, mutat rá a klub hivatalos honlapja. Ennek megfelelően kezdtünk, Rácz és Szabó szép összjátéka után utóbbi centerezett, de Németh László óriásit mentett. Néhány pillanattal később Rácz nagy lehetőséget puskázott el. A 21 esztendős játékos egy szabadrúgást követően javított, az egyetemisták ezzel szerezték meg a vezetést.

Az újvárosiak nem „fehér zászlót lobogtatva” futottak ki a pályára, ezt bizonyította Perjési Viktor, aki a jobb alsóba tüzelt az ötödik percben. Szentes-Bíró szép csellel ültette be a hintába a védőjét, ám a lökete mellé ment. A debreceni csapatkapitány gólpasszal vigasztalódott, a lekészítéséből Siska köszönt be. A játék képe nem változott, jóval többet birtokolta a játékszert a Debrecen, ellenfelük kontrákkal igyekezett veszélyt teremteni.

A Dunaferr ismét eltüntette a hátrányát Bartha Rolandnak hála, de nem állt sokáig 2-2 az eredményjelzőn, ugyanis Szentes-Bíró kilenc méterről leadott lövése megtréfálta Cseresnyés Alexet. Elek Gergő vezetőedző Sánta Attilának is lehetőséget adott. Érdekesség, hogy Sánta pont a Dunaferrtől tért vissza a DEAC-hoz néhány héttel ezelőtt. A 12-szeres válogatott futsalos kezdésnek Faragóval (neki sem ismeretlen a dunaújvárosi közeg) rúgatott gólt. Elszámolták magukat a hazaiak, Szabó maradt üresen a hatos környékén, ezzel a sansszal pedig élt is, ennek köszönhetően a szünetre megnyugtató fórral mehetett a DEAC.

A második játékrészt is magas fordulatszámon nyitották, ezt többek között Szentes-Bíró kapufája támasztotta alá. Thiago lövését védte Cseresnyés, majd meglódult és bevette Dobi kapuját. A dunaújvárosi hálóőrtől ez nem volt meglepő, hiszen a Fradi ellen is gólt szerzett. Siska hozta helyzetbe Szentes-Bírót, aki feltette az i-re a pontot. A végig szimpatikusan játszó Dunaferr majdnem újra csökkentett a hátrányán, de Dorogi peches volt, mivel a kapufát találta telibe. A gólfesztiválból Berecz is kivette a részét, neki Szabó adta az asszisztot. Az eredmény alakulásának köszönhetően Elek Gergő a fiatalokat (Tóth Benedek, Szabó Ábel, Figeczki Ágoston) is be tudta vetni.

A végjátékban a Dunaferr elővette az öt a négy elleni szisztémát, de ebből a Debrecen profitált, mivel Tóth Attila és Figeczki is bevette az üresen tátongó kaput.

„Megfelelően sikerült felkészülni a mérkőzésre, megfelelő produkciót nyújtottak a játékosok. Külön örülök ifistáink jó teljesítményének, illetőleg, hogy Sánta Attila sokat tudott játszani, ami elősegíti a beilleszkedését. Az újvárosiak előtt le a kalappal, nagyot küzdöttek, kitartást és erőt kívánok nekik a bajnokság további részéhez! Ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk a felsőházi tagságunkat, amivel egy álmunk vált valóra. A mezőnyben messze a legfiatalabb magyar játékosokkal értük el ezt a remek teljesítményt, ami hosszú évek munkájának gyümölcse.

„Így rosszabb helyen nem végezhetünk, mint a DEAC Futsal valaha volt legjobb eredménye, ezt a legendás Kozma Mihály vezetésével érte el a csapat.”

Itt szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik a háttérben rengeteget tettek ezért a történelmi sikerért: Lóczi Lászlóné Kovács Marianna főnöknek, Beregszászi Fanninak és Beregszászi Dórának az »irodából«, Pallai Zsoca erőnléti edzőnek, Vajkó Lajos gyúrónak, Zákány Ferenc utánpótlás-edzőnek, a kicsit fluktuálódó technikai vezetőinknek, Varga Daninak, Kapusi Bencének és Homonyik Csillának! Történelmet írtunk! Hajrá, DEAC! Hajrá, magyar futsal!” – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

Az ebben az idényben már kilencedik bajnokiját behúzó DEAC pénteken a Berettyóújfalut fogadja a DESOK-ban.

A tények

Férfi futsal NB I., 16. forduló

Dunaferr DUE Dutrade FC-DEAC 3-9 (2-5)

gólszerző: Perjési (5.), Bartha (15.), Cseresnyés (24.), ill. Rácz Zs. (3.), Siska (6.), Szentes-Bíró (16., 27.), Faragó L. (17.), Szabó L. (18.), Berecz (33.), Tóth A. (38.), Figeczki (39.)

A DEAC összeállítása: Dobi – Tóth A., Szabó L., Thiago, Rácz Zs. Cserék: Tóth B, Sánta, Faragó L., Szentes-Bíró, Siska, Kántor T., Figeczki, Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában