kézilabda

2021.01.28. 09:45

Bíró Imre: kár a vereségért, több volt ebben

Kiváló első húsz perc után a magyarok magukra húzták a franciákat, onnantól pedig kevés volt a szív ereje.

Hungary's left back Richard Bodo (L) is challenged by France's pivot Luka Karabatic (R) during the 2021 World Men's Handball Championship quarterfinal match between France and Hungary at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo on January 27, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)

Fotó: AFP

Bíró Imre, a DEAC férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője még a szerda esti franciák elleni vb-negyeddöntő előtt lapunknak elmondta, hogy szerinte a norvégokkal járt volna rosszabbul a magyar válogatott a vb ezen szakaszában, s szerinte az is elgondolkodtató, hogy a franciák viszont le tudták győzni az északiakat, bár tegyük hozzá, hogy még a két csapat legelső meccsén. Némi ,,matekolás”, statisztika és tippelgetés után – a Napló-székház és az otthonom között 10 embert megkérdezve nagyon elkeserítő eredményt kapva (mindössze 1 ember tippelt magyar továbbjutást) – kezdődhetett a lényegi rész. Guillaume Gille, a franciák és Gulyás István, a magyarok szövetségi kapitánya azért még jóízűen nosztalgiázott egyet a találkozó kezdete előtt pár pillanattal. Lehetett is nekik miről, hiszen az 1997-es és az 1999-es világbajnokságon is ,,farkasszemet néztek” egymással, utóbbin 1 góllal győztek a gallok.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy a legszebb álmainkban gondoltuk csak: 2 perc után 2 átlövőnk egy-egy góljával 2–0-ra vezettünk, s az eredményjelzőn a 8. percben pedig már 5–1 volt, a mieinknek! Nem sokkal később pedig 7–1-re is vezettünk, a sok francia hibát a 12. percben törte meg egy szerencsés góljuk, ez volt a mérkőzésen a 2. találatuk, s nem hamarabb, mint a 12. percben.

Ismét elfogytunk

Következett egy a kelleténél hosszabb rövidzárlat a magyaroknál, melynek meg is lett a következménye, a 6 gólos fórunk 1-re csökkent. Ez azonban Lékai Máté átlövésgóljával 2-re emelkedett a félidő előtt 2 másodperccel (14–12). Színre szín, számra szám – biztos sokaknak ismerős a játék, éppen ilyen érzése támadt az embernek a második félidő elején, ugyanis ha a magyar nemzeti csapat gólt dobott, akkor a gallok is, ha mi hibáztunk, akkor ők is, mintha fonálon húzták volna az eseményeket. Majd végül 38 perc 45 másodpercnél 0–0 után először érték utol Máthé Dominikékat Abaloék (19–19). Az utolsó 20 percre pedig úgy fordult a két válogatott, hogy már a franciáknál volt az előny. Izgalmasabbra pedig talán Agatha Christie sem tudta volna írni a negyeddöntő végét, 10 perccel a mérkőzés befejezése előtt ugyanis ismét iksz volt az állás, s a végeredmény is hasonlóképpen alakult (30–30). A hosszabbítás egyértelműen a franciáké lett, s így a 6-szoros vb-győztes jutott az elődöntőbe (32–35).

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában