Talán idén jobb lesz!

2021.01.30. 15:13

A létavértesi tömegsport is megsínylette a pandémiát

Januárban még meg tudták tartani a szokásos sítúrájukat.

Fotó: Létavértesi Fitness és Szabadidő Sportegyesület-archív

A koronavírus-járvány miatt lépésváltásra kényszerült a kisváros nagy hagyományokkal rendelkező tömegsport-egyesülete. A korábbi években többoldalas összegző beszámolók készültek a sok száz főt megmozgató programokról, azok tanulságairól, a terebélyesedő közösség élményeiről, amelyeken nemcsak helyből, a megyéből, de az ország túlsó végéről, sőt határon túlról is voltak nevezők.

Hat nap a Körösön

– A 2020-as évet, mint minden közösségét, átírta a vírus – kezdte gondolatait Bertóthy Tamás, a Létavértesi Fitness és Szabadidő Sportegyesület elnöke. – Januárban egyesületünk tagjai még részt vettek egy sítúrán a romániai Kapnikbányán. Ám utána hiába készültünk a májusi Erdős­pusztai Kék Teljesítménytúra megrendezésére, sajnos a rendkívüli helyzet ezt már meghiúsította.

Annál nagyobb volt az igény és az öröm, hogy júliusban immár 22. alkalommal megvalósulhatott az utóbbi évek legnagyobb létszámú hatnapos Körös-túrája. A magashegyi külföldi túra tervét, a határ­átlépést is keresztül húzta a karantén, így magyarországi célpontot kerestek, amit persze utólag egyáltalán nem bántak meg. Választásuk az általuk kevésbé ismert Bakonyra esett, amelyet ugyan négy nap alatt nem lehetett bejárni, de a szépségéből, vadregényes szurdokaiból ízelítőt kaptak. Örömmel tapasztalták, hogy ugyanekkor több létai ismerősük is azon a tájon kirándult.

– Azt gondoltuk, hogy az év második fele már a megszokott életritmusban folyik, de nem így történt. A visszatérő szigorítások miatt nem tudtuk megrendezni a decemberi Irinyi-túrát. Bár tömeges érdeklődés volt, végül csak egyéni szervezésben róhatták a távokat régi visszatérő ismerőseink. Őszintén reméljük, hogy ebben az esztendőben újra teljes kapacitással tudunk dolgozni, lesz lehetőségünk pótolni az elmaradt teremfoci-bajnokságtól kezdve minden tömegsportprogramunkat – mondta a klubvezető.

Turóczi Barnabás

Borítókép: Nagy népszerűségnek örvendett 2020-ban a kenus Körös-túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában