Pikáns mérkőzés következik

2020.12.11. 17:30

Városi derbire készülnek labdarúgócsapataink

A hathetes szünet előtt még egy nagy összecsapás vár a DVSC és a DEAC futballistáira.

Debrecen 20200805 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Deac Debrecen DVSC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Belényesi Csaba Szatmári Csaba

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A 2020-as esztendő utolsó Merkantil Bank Liga-fordulója következik a hétvégén, és Debrecen stílusosan egy városi derbivel búcsúztatja az óévet. A DVSC és a DEAC különböző célokkal készülnek a pontok megszerzésére. Amíg a piros-fehérek meg kívánják őrizni az előnyüket a tabella élén, addig az egyetemi gárda a kiesés elkerüléséért küzd. A Hajdú-bihari Napló két olyan futballistát kérdezett meg a találkozó előtt, akik mind a két csapatban megfordultak már.

Megszokta a közeget

Bárány Donát a Debreceni VSC színeiben az NB II. egyik legeredményesebb játékosa, viszont az előző szezonban még az egyetemi gárdát erősítette.

„Igaz, már megszoktam a lokis közeget, de nyilvánvalóan másabb lesz a DEAC ellen játszani, mint a többi csapat ellen. Nagyon jó szívvel gondolok az ott eltöltött egy évemre, de mindent megteszek majd a DVSC győzelméért”

– mondta.

A fiatal támadó szerint pont a helyzetéből adódóan lehet veszélyes a városi rivális. – Nekik most már muszáj gyűjteniük a pontokat, és az ilyen nagy meccseket is hozniuk kell, hogy elinduljanak felfele a táblázaton. Erre szerintem tavasszal meg is lesz az esélyük, kiharcolhatják a bennmaradást.

Az egyetemi gárda részéről egy olyan focista szólalt meg, aki éveken keresztül Loki-mezben futballozott. – Az biztos, hogy felfokozott hangulatban vagyok – kezdte velősen gondolatait összegezni Spitzmüller István a vasárnapi házi rangadó előtt. A DEAC rutinos játékosa azt is elmondta, hogy a két csapat helyezésétől függetlenül is érezni lehet a derbihangulatot mind a fekete-fehéreknél, mind pedig a városban, de úgy gondolja, hogy a DVSC-nél is hasonlóképpen. – Nekünk is nagy szükségünk van a három pontra, de természetesen a Lokinak is, nem fogják könnyen adni magukat, mi viszont mindenképpen meg akarjuk nehezíteni a dolgukat, az augusztusi meccsen ugyanis hamar kétgólos előnyhöz jutottak Bódiék, most ezt szeretnénk elkerülni – mondta el elvárásait a középpályás.

Adok-kapok

Végül arra is kitért Spitzmüller, hogy bár már évek óta az egyetemi csapatban futballozik, megtalálják a volt csapattársai és a mostani kollégái is, hogy egy picit zrikálhassák a városi összecsapás kapcsán.

„Leszögezném, hogy sokan nagyon jó kapcsolatot ápolunk a két együttesből, de baráti beszélgetésekről csak a mérkőzés után lehet majd szó, egyelőre humorosan, de megy a szurkapiszka”

– árulta el.

PI, BA

Borítókép: Kinyik (balról, lent), Belényesi, Varga és Szatmári is a kemény védekezésért felelnek majd

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/ellovasok-ellen-lepnek-palyara-a-deac-csapatai-4827331/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában