vízilabda

2020.12.12. 13:39

Macsi Patrik: nem becsüljük le a Tatabányát

A DVSE vízilabdásai 2020 utolsó mérkőzésére készülnek az OB I. 15. fordulójában.

Macsi Patrik

Fotó: Napló-archív

A debreceni együttes eddig 7 pontot gyűjtött és jelenleg 14. a tabellán. A fiatal gárdának az elsődleges célja, hogy kivívja a bennmaradást az első osztályban. Ennek eléréséhez jelentene nagy lépést, hogy a szombaton, 17 órától kezdődő bajnokin legyőzzék az eddig pont nélküli Tatabányát. A találkozó előtt a maga 24 évével már a rutinosabb játékosok közé tartozó Macsi Patrikot kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

„Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen fontos ez az összecsapás, ehhez mérten is készültünk. Az eddigi félszezonunk egész jól sikerült, de ehhez kelleni fog, hogy a Tatabánya elleni meccset is be tudjuk húzni. Jó a hangulat a társaságban, de nagyon koncentrálunk az előttünk álló kihívásra”

– hangsúlyozta.

Egyelőre tapasztalatlanok

A DVSE fiatal gárdája nem gyakran vár favoritként egy megmérettetést, ezúttal talán mégis ez a helyzet állt elő. – Most még egy elég tapasztalatlan csapat vagyunk, de minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, főleg ahol hasonlóak az erőviszonyok, hogy szeretnénk pontokat szerezni. Nem becsüljük le a Tatabányát, nem jelenthetjük ki, hogy mi vagyunk az esélyesek. Jelen állás szerint nekünk van több pontunk a bajnokságban, de a TVSE egy masszív, szerintem nálunk valamivel rutinosabb alakulat. Sokat segíthet, hogy itthon játszunk és az, hogy már megtapasztaltuk, milyen is győztesen elhagyni a medencét. Ezt szeretnénk a magunk javára fordítani és úgy vízilabdázni végig, hogy mi uraljuk a meccset – mondta Macsi Patrik, a debreceniek eddigi legeredményesebb játékosa.

Macsi Patrik
Fotó: Napló-archív

A DVSE amennyiben le tudja győzni a tatabányai ellenfelét szombaton délután, akkor 10 ponttal zárja az alapszakasz első felét. – Most még nem vagyunk túl az összecsapáson, úgyhogy tényleg csak feltételes módban, de azt mondom, hogy ezzel elégedettek lehetnénk. Ráadásul nem volt túl sok hazai mérkőzésünk közvetlen riválisok ellen, mind a két győzelmünk idegenben született. Így én bizakodóan állok a folytatás elé, szerintem ezt a szintet a következő félévben is tudjuk majd hozni – fogalmazott.

Lesz egy kis pihenő

A hétvégi forduló után öt hét szünet következik a bajnokságban, legközelebb január közepén vár megmérettetés az együttesekre. – Megmondom őszintén nem is tudom pontosan, hogy a karácsony előtti időszakban mi lesz a programunk. Annyira a szombati találkozóra koncentráltam, de szerintem a csapatból mindenki, hogy nem is foglalkoztam azzal, mi lesz utána. Valószínűleg kapunk egy kis pihenőt az ünnepekre, aztán pedig kezdjük majd az alapozást és a felkészülést a folytatásra, hogy minél több pontot gyűjtsünk a bennmaradás bebiztosításához – mondta Macsi Patrik.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában