Összefoglaló

2020.12.07. 09:12

Két-két győzelem, valamint vereség a DEAC hétvégi mérlege

Felemás mérleggel zárták a múlt pénteket és szombatot a DEAC csapatai.

20201110 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC - Sopron KC NBI/A férfi kosárlabda mérkőzés. képen: TÓTH ÁDÁM #21

Fotó: Napló-archív

A jégkorongcsapat, valamint a női futsalosok egyaránt győztek, míg a férfi röplabdázók és kosarasok vesztesen voltak kénytelen elhagyni a pályát. Időrendi sorrendben péntek este a hokisok fogadták, és Dalecky, Novotny és Molnár találataival győzték le 3–1-re a Dunaújvárost. David Musial így értékelt a gárda honlapján: „Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, hiszen hamar megszereztük a vezetést, de ezek után az első és a második harmadban nem igazán mutattunk jó játékot. Talán a harmadik harmadra tudtuk ismét megtalálni a játékunkat, jól védekeztük ki az emberhátrányokat, és két újabb gólt tudtunk szerezni.”

Fásult játékkal

Szombaton a női futsalosok a sereghajtó szekszárdiak csarnokában nyertek 3–2-re, a gólszerzők Krascsenics, Nagy és Fülöp voltak. ,,A második félidőre feljavult a játékunk, ez a legnagyobb pozitívum. Remekül kezdtek a szekszárdiak, sokáig tudták tartani és diktálni az iramot, az utolsó tizenöt percben viszont már mi domináltuk a mérkőzést.” – nyilatkozta Üveges Katalin.

A Magyar Kupa után a bajnokságban is összecsapott a férfi röplabdacsapat a Pénz­ügyőrrel, és ezúttal már szettet is tudott csenni 1–3 (–25, –21, –17, –10) a toronymagas esélyestől Fodor Antal alakulata.

A Fehérvárt fogadta a férfi kosárcsapat szombat este a bajnokság 12. fordulójában, Kovács Adrián tanítványai fásult játékkal 64–76-os vereséget szenvedtek a dunántúliaktól.

A tények

Kosárlabda férfi NB I. A csoport, 12. forduló

DEAC–Alba Fehérvár 64–76 (14–19, 11–25, 20–19, 19–21)

Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi, Tóth C., Nyilas

DEAC: Guyton 13/9, Somogyi 3, DRENOVAC 16/6, HINES 20/6, Tóth Á. 8. Csere: Molnár M. 4, Neuwirth, Kiss K. Edző: Kovács Adrián

Alba: Curry 11/9, VOJVODA 22/6, LUKÁCS N. 10/6, Davis 14/6, AHMAD 14. Csere: Balsay 3/3, Omenaka 2, Takács Milán, Takács Martin. Edző: Forray Gábor

Mesterszemmel

Kovács Adrián: – A legnagyobb probléma az volt, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést. Igyekeztünk élni azzal a fölényünkkel, hogy statisztikai alapon több támadásból dolgozunk, mint a fehérváriak, azonban húsz labdát adtunk el. A fordulás után valamelyest feljavult a játékunk, de ez nem volt elég ahhoz, hogy fordítani tudjunk.

HBN

Borítókép: Tóth Ádám (fehérben) nyolc pontig jutott

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/visszavagott-a-deac-a-soroksarnak-4814236/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában