kosárlabda

2020.12.12. 20:09

Hatpontos vereséget szenvedett a DEAC Szombathelyen

Kovács Adrián tanítványai csak a legutolsó negyedet tudták megnyerni a Falco elleni bajnokin.

20201202 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - Körmend NBI/A férfi kosárlabda mérkőzés. képen: SOMOGYI ÁDÁM #30

Fotó: Napló-archív

Hatpontos vereséget szenvedett a Falco KC otthonában a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 13. fordulójában. A tartalékosan felálló debrecenieknek ugyan több biztató szakasza is volt az összecsapás során, de a címvédő végig kézben tartva, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – olvasható a deac.hu-n.

Molnár Dániel és Asszú Ádám ugyan visszatérhetett a keretbe, Kovács Adrián együtteséből még így is négyen hiányoztak, mely az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent a listavezető otthonában. Drenovac közelijével indult a találkozó, mégis a hazaiak kezdték jobban az összecsapást, hiszen a szerb kosarára egy 8-1-es futással válaszoltak. Ezt követően Tóth Ádám vezetésével sikerült egy pontra zárkózni, de a Falco pontos távoli dobásainak köszönhetően tartotta minimális előnyét. A negyed második felében Lake zsákolása után ritmust váltottak a szombathelyiek, Doktor és a Debrecenben is megforduló Milosevics triplájával pedig sikerült két számjegyűre növelni a különbséget. Bár Hines büntetői zárták a negyedet, így is 25-16-ot mutatott az eredményjelző az első tíz perc után.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Falco agilis mezőnyembereinek köszönhetően nagyszerűen bontotta a debreceni védelmet, a DEAC-nak pedig az egyik legnagyobb fegyverével, a hárompontosokkal gyűlt meg leginkább a baja. Guytonnak köszönhetően ugyan a 14. percben megszületett az első hajdúsági távoli, de nem volt meg az igazi átütőerő a játékban, Kovács Adrián egy percen belül két időkéréssel jelezte nemtetszését (37-23). A vezetőedző gyakori cserékkel is igyekezett felpörgetni övéit, mind a tizenegy hadra fogható játékosát harcba küldte az első félidőben. A nagyszünetig sikerült is stabilizálni a védekezést, így tízre zárkóztak a cívisvárosiak.

A fordulás után Perl duplájára Tóth válaszolt egy kettő plusz egyes akcióval, Somogyi ziccerével pedig már csak hét volt közte (43-36). Nem hagyta nagyon belelendülni a debrecenieket a vendéglátó, Perl és Anderson pontjai után hamar visszaállt a kétszámjegyű differencia. A Falco nagyszerűen szűkítette a területet védekezésben, s mivel a DEAC hármasai továbbra sem ültek, minden kosárért keményen meg kellett dolgozni. A nagy kedvvel játszó Perl vezetésével már 16 is volt közte, de nem adta fel a Kovács-csapat, sőt Drenovac kettő plusz sikerült újra tízen belülre zárkózni (58-49). A negyed zárása azonban a Falcónak sikerült jobban, Váradi kiteket helyzetből szerzett hárompontosával újra megnyugtató előnyhöz juttatta övéit.

A záró felvonás kezdetén az első osztályban debütáló Balázsi Soma szerezte meg élete első kosarát egy szép befutás után, ezzel újabb debreceni akadémista tette le a névjegyét az A-csoportban. A folytatásban állandósult a tíz pont körüli különbség, mely értelemszerűen a házigazdáknak kedvezett. Bár megvolt a lehetősége Tóthénak a felzárkózásra, kulcsszituációkban mindig becsúszott egy bosszantó hiba, melyet a címvédő könyörtelenül megbüntetett.

Bár mindent megtett a felzárkózás érdekében a DEAC, látótávolságon belülre már nem sikerült kerülni, így végül megérdemelt szombathelyi győzelem született.

A tények

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 77 -71 ( 25-16, 16-15, 23-20, 13-20)

Falco: Anderson 6/3, VÁRADI 14/9, Doktor 8/6, Bruinsma 10/6, Searcy 9 csere: PERL 20, Lake 6, Kovács 2, Milosevics 2.

DEAC: Somogyi 7, Guyton 11/3, DRENOVAC 22/3, Hines 6, TÓTH 17 csere: Molnár M. 6, Molnár D. -, Neuwirth -, Kiss -, Asszú -, Balázsi 2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában