Erősítés

2020.12.06. 10:25

Visszatért Debrecenbe a válogatott futsalos

Sánta Attila januárban húzhatja magára ismét a Debreceni Egyetem csapatának a szerelését.

Fotó: deac.hu

Derült égből villámcsapásként érhette a Dunaferr-szurkolókat a novemberi hír, amely arról szólt, hogy a jövőben a főtámogató nem tudja patronálni a gárdát. A bejelentést követően Sánta Attila közös megegyezéssel felbontotta a szerződését. A 28 esztendős játékos útja a Fejér megyeiektől a DEAC-hoz vezetett – tette közzé a debreceni klub honlapja.

– Nem számítottam arra, hogy Újvárosban ilyen sajnálatos esemény történik. Kicsit csalódott vagyok, hiszen nem igazán volt időm arra, hogy kibontakozzam ott. Szerencsére az elválás békés mederben zajlott – kezdte a beszélgetést Sánta.

„Több NB I.-es együttes is megkeresett, ám a döntésemben az is szerepet játszott, hogy debreceni vagyok, és hazahúzott a szívem.”

– Elek Gergővel már többször beszélgettünk arról, hogy vissza kellene térnem. Nem titok, hogy a DEAC-ban indult a karrierem, az első edzőm Kozma Mihály volt, nála tanultam meg a sportág alapjait. A távozásom után is figyelemmel követtem a gárda teljesítményét. Úgy gondolom, évről évre fejlődik az együttes, és egyre jobban beérik a vezetőedző munkája. Először kedden edzettem együtt a fiúkkal. A foglalkozás videózással indult, ekkor már kicsit megtapasztalhattam, hogy Gergő mit vár el tőlünk. A beilleszkedéssel nem lesz problémám, mivel gyakorlatilag mindenkit ismerek, sőt, Siska Gergővel, Faragó Lajossal, Kántor Tamással és Krajcsi Bencével baráti viszonyt ápolok – árulta el a régi-új debreceni futsalos.

Sánta a magyar válogatottban eddig tizenkét összecsapáson lépett pályára. Abban bízik, hogy ez a szám hamarosan nőni fog.

– Valóban motivál a meghívó, bár ehhez először utol kell érnem magam. Februárban megműtötték a keresztszalagomat, és erőnlétileg még akad lemaradásom. Azt már korábban is megtapasztaltam, hogy a nemzeti együttes mezét viselni különleges érzés, amit jó lenne még többször átélni – hangsúlyozta a játékos.

Ha minden jól alakul, Sánta Attila január 15-én segítheti először a debreceni csapatot. A sors fura fintora, hogy ekkor Dunaújvárosban lépnek pályára.

– Minden meccsen igyekszem kiszolgálni a csapatot. Huszonnyolc évesen jó pár találkozó van már a lábamban, így a rutinommal tudok segíteni a fiataloknak. Meggyőződésem, hogy mindig van esély a fejlődésre, ez a célom a DEAC-ban is – zárta mondandóját Sánta Attila.

Borítókép: Sánta Attilát (pirosban) visszahúzta a szíve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában