vízilabda

2020.12.12. 18:12

DVSE: meglepő vereség a sereghajtótól

Az eddig 0 ponttal utolsó Tatabányai Vízmú SE ellen joggal bizakodhatott minden debreceni a mérkőzést megelőzően.

MP

Fotó: Molnár Péter

Kimondva, vagy kimondatlanul, de rangadó várt a debreceni férfi vízilabdázókra szombat este az ob I.–ben. Az eddig 14 meccséből 14-et elveszítő Tatabánya ellen kellett bizonyítani Miroszlav Bajin tanítványainak, a szezon végi elszámolásnál értékes pontokat kellett (volna) összeszednie a DVSE-nek ezúttal.

Az első hat percben irányított is a Debrecen, az eredmény után mindig a vendégeknek kellett futniuk. A fordulat az első negyed vége előtt két perccel következett, amikor is átvette a vezetést a Tatabánya, s nem csak támadásban, védekezésben is feljavultak a „Bányászok”, az első 8 perc végére pedig kétgólos előnyt alakítottak ki (2–4).

A második játékrészben az eltiltását töltő Kósik helyett a kapuban lévő Somorjai óriási bravúrokat mutatott be, a másik oldalon pedig Moravcsik hárította a legtöbb hazai lövést. Kimondható, hogy a kapusokról szólt a második 8 perc, meg egy kicsit a játékvezetőkről, mindezeknek köszönhetően összesen egy-egy találat született, maradt a kétgólos hátránya a félidőre a cívisvárosiaknak (3–5).

Határozottabbak voltak a vendégek

A harmadik negyed egy-egy gyors gólváltással kezdődött. Ezt követően a Komárom-Esztergom megyeiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de nem sikerült magukról lerázni Smituláékat, a játékrész végére azonban mégis tudtak plusz egy gólt találni, így három egység volt a TVSE előnye az utolsó etap előtt (5–8).

A mérkőzést pedig talán 6 perc 13 másodperccel a vége előtt a 9. tatabányai találat zárta le, ha nem is végérvényesen, de nagyon valószínű, hogy lelkileg igen. A négygólos vendég előnyre a mérkőzés előtt még bizakodó Macsi Patrikék nem igazán tudtak jól reagálni, ziccereket rontottak, védekezésben lemaradtak a támadókról, összességében pedig így megérdemelten győztek Zantleitner Tamásék, akiknek ez volt az első győzelmük a bajnokságban (7–10).

A DVSE a 14. helyen telel a 16 csapatos első osztályban 2 győzelemmel, 1 döntetlennel, és 12 vereséggel a háta mögött, 7 pontot szerezve. Folytatás január közepén.

Palánki István

A tények

Férfi vízilabda ob I., 15. forduló

DEBRECENI VSE–TATABÁNYAI VÍZMŰ SE 7–10 (2–4, 1–1, 2–3, 2–2)

Debrecen, zárt kapuk mögött. V: Sándor P., Kovács Cs. T.

Debrecen: SOMORJAI – Macsi M., Oltean 1, Süveges 1, Smitula 1, MACSI P. 1, Stefanidesz 1. Csere: Takács K., Nagy I. N., Zsilák, Krasznai 1, Tőzsér 1, Pethe. Edző: Miroszlav Bajin.

Tatabánya: MORAVCSIK – KORBÁN 1, Szabó I. Bence,, KERESZTÚRI 4, Máthé, Szőke B., Márkus 1. Csere: Polovic, Tanczer, Blank, Mladoniczky 2, VAD LEVENTE 2. Edző: Zantleitner Tamás.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 12/3.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –.

Kiállítva (végleg cserével): Macsi M. (31.p.).

Mesterszemmel

Miroszlav Bajin: – Megérdemelten győzött a Tatabánya. Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Rossz volt a védekezésünk, nem voltunk ritmusban a támadásoknál, kapkodtunk, rengeteget hibáztunk.

Zantleitner Tamás: – Nagyon boldog vagyok. Először győztünk ebben a szezonban, s a debreceni uszodában pedig egyáltalán. Jó volt a védekezésünk, a kapusunk teljesítménye bravúros volt, ez lehetett a győzelmünk legfőbb kulcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában