futsal

2020.11.05. 21:14

DEAC: szoros meccsen úszott el a kupatovábbjutás

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget.

Fotó: deac.hu

A DEAC-nak nem volt mázlija, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Veszprémmel csapott össze. A napokban bejelentett szigorítások miatt a csarnokban csupán 400 szurkoló láthatta a forduló rangadóját – írja a debreceniek honlapja.

Egy sarokrúgás után Siska szép mozdulattal próbált gólt szerezni, de Spandler védett, majd a kipattanónál is a hazaiak kapusa nyerte kettejük párviadalát. Nem sokkal később Bencsik lehetőségénél nagyot mentett Thiago Alves, majd Pál Patrik szólója után Krajcsinak akadt dolga. A hetedik percben Siska letámadása megzavarta a hazaiakat, a játékszer Szentes-Bíró elé került, aki bődületes erővel bombázott a léc alá. Rutait csak szabálytalanul tudta megállítani a DEAC, veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Veszprém: Pál Patrik sistergős lökete a gólvonalon álló Thiago Alves fejét találta el, ápolni is kellett a brazil légióst. Ezt követően Szabó Lajos előtt adódott komoly lehetőség, majd Rácz passzáról alig maradt le Tóth Attila.

Az első félidő végét megnyomta a házigazda: Rutai játszotta meg Boromisza Dánielt, akit nagyon egyedül maradt a hatoson belül, ezt pedig góllal büntette. Komáromi bombája a kapufán csattant, ám a labda Krajcsi lábára, majd onnan a kapuba pattant, így a szünetben 2-1 állt az eredményjelzőn – áll a deac.hu tudósításában.

Aktívan kezdte a második játékrészt a Debrecen, Siska lekészítése után Szentes-Bíró ismét megvillantotta rúgótechnikáját (2-2). A 27. minutumban újra fordult a kocka: Pál Patrik távoli próbálkozással lepte meg Krajcsit. Tóth Attila egalizálhatott volna, de a léc Spandler segítségére sietett. Öt perccel a vége előtt a sors valamit visszaadott, hiszen a hazaiak is a kapufát trafálták telibe. A hajrában az egyetemisták átálltak az öt a négy elleni szisztémára. Eleinte Krajcsi „változott mezőnyjátékossá”, aztán Siska vette fel a megkülönböztető mezt. Nyomott ugyan a DEAC, de sajnos nem tudtak újra egalizálni. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy egy hatoson belüli kezezés miatt talán büntetőt érdemeltek volna a debreceniek, de a játékvezető sípja néma maradt – mutat rá a híradás.

3-2-es győzelmével a Veszprém jutott a legjobb nyolc közé, Szentes-Bíróék pedig a bajnokságban vigasztalódhatnak.

Tények

Magyar Kupa 3. forduló

Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC 3-2 (2-1)

gólszerző: Boromisza (16.), Komáromi (17.), Pál Patrik (27.), ill. Szentes-Bíró (7., 22.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában