Labdarúgás

2020.11.05. 14:52

DEAC: hitet kell, hogy adjon a győzelem

Spitzmüller István örül, hogy végre ők szerezték meg a vezetést, ráadásul gólt sem kaptak.

Fotó: Napló-archív

Fontos pontokat gyűjtött be szerda délután a DEAC NB II.-es labdarúgó együttese, Sándor Tamás fiai 1–0-ra verték meg a Szentlőrincet, és bár még mindig utolsók a táblázaton, egy lépéssel közelebb kerültek a középmezőnyhöz.

– Sokat beszélgettünk arról a mérkőzés előtt, hogy ne kapjunk gólt – elevenítette fel a végeredményt a 31. percben beállító Spitzmüller István csapatkapitány a Hajdú-bihari Naplónak. – Ebben a szezonban eddig csak a Nyíregyháza ellen maradt érintetlen a hálónk – akkor nyertünk is –, így különösen ügyeltünk a védekezésre, mert abban biztosak voltunk, hogy egy gólt legalább szerzünk. A pályák ebben az időszakban már nem a legideálisabbak, amely nem könnyíti meg a dolgunkat, de ki tudtuk használni a hazai környezet előnyét, és bár akadtak az ellenfélnek is helyzetei, voltunk annyira stabilak, hogy lehozzuk a meccset. Ráadásul végre megszereztem az első találatomat, bár nem a góljaimról vagyok híres, azért egy középpályásként számára fontos, hogy minél eredményesebb tudjak tenni ezzel is hozzájárulva a sikerhez. Csapatkapitányként, rutinos játékosként amennyiben ilyen helyzetbe kerülök, tudok annyi pluszt adni a csapatnak, hogy kihasználjam az ilyen lehetőségeket – értékelt Spitzmüller.

Letisztítani a játékot

Bár a mérkőzésen talán többet volt a labda a vendégeknél, a DEAC szervezetten védekezett, a vezető gól után pedig láthatóan nyugodtabbá váltak a debreceni labdarúgók. Eddig sok problémája származott a gárdának abból, hogy az első félidőben szinte mindig hátrányba került, és onnan kellett volna felállnia, ami sokszor nem is sikerült. Az is az egyetemisták malmára hajtotta a vizet, hogy a hétközi kupafordulóban, bevállalva a rizikót, nyolc játékost pihentetett Sándor Tamás, ennek következtében az alapemberek frissebben léptek pályára az utolsó két bajnokin, amelynek a Szentlőrinc ellen volt is hozadéka.

– Végre mi szereztük meg a vezetést, mert a csapat igazából előnyben vagy ikszes helyzetből tudja azt játszani, amit akar – világított rá a 34 esztendős játékos. – Az új stáb próbálja komplettebbé tenni a csapatot, letisztítani a játékot, és minimálisra redukálni a saját kapunk előtt elkövetett hibákat. Egy olyan időszakban vették át a gárdát, amikor heti két meccset játszunk, olyan nagy terhelést, edzésmunkát nem lehet végezni, taktikailag minimális változtatásokra van lehetőség. Sándor Tamás jelenléte, Györky Gábor rutinja jelent sokat, mindketten itteni közegben nőttek fel, ami mindig nagy előny Debrecenben.

„Ez a győzelem hitet kell, hogy adjon számunkra, nehéz bajnokság az NB II., de a Lokit és talán a Vasast leszámítva bárki ellen győznünk kell most már, gyűjteni a pontokat, hogy elérjük a céljainkat”

– mondta el Spitzmüller.

Dolgozni kell tovább

A találkozó lefújása után a sajtó munkatársainak Sándor Tamás vezetőedző is bővebben értékelte a találkozót.

– Nyilván ez az egy győzelem nem elég, ezzel még nem vagyunk előrébb, de bízom benne, hogy a mostani siker feldobja a játékosainkat, és vasárnap Kaposváron is úgy tudunk kimenni a pályára, hogy megnyerjük azt a bajnokit is. Megérdemelték a srácok, mert remek felfogásban játszottak, minden olyan dolgot betartottak, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, így végre lehoztunk egy összecsapást kapott gól nélkül. Kevés volt az időnk, egymás után jöttek a mérkőzések, nem nagyon tudtunk gyakorolni újdonságokat. Próbáltuk a táblán is mutogatni az elképzeléseket a futballistáinknak, de a legfontosabb, hogy a pályán sajátítsák el azokat. Itt nem is a formáció a döntő probléma, hanem, hogy miként tudunk egyes szituációkat lereagálni a pályán.

„Lehet itt játszani három vagy éppen öt védővel, ha meg tudjuk oldani, sikeresek lehetünk, ha nem, akkor kudarcra vagyunk ítélve.”

Nekünk minden meccs nehéz, dolgoznunk kell azon, hogy érett és eredményes csapattá váljon a DEAC, csak a Szentlőrinc ellen látott felfogással lehet esélyünk a győzelmekre – nyilatkozta a szakvezető.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában