fotókkal, videókkal

2020.10.18. 21:56

Simán nyert a Loki a Dorog ellen, Bódi Ádám két góllal ünnepelt

A DVSC 3–0-ra győzött, Bódi Ádám két gólt szerzett a születésnapján.

Fotó: Kovács Péter

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a Debreceni VSC a Dorogi FC-t fogadta vasárnap este 20 órától a Nagyerdei Stadionban. A találkozó előtt a Loki 24 ponttal a tabella élén állt, a dorogiak pedig 16 ponttal a tizedikek voltak. Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője több játékosára sem számíthatott sérülés miatt.

Visszatérése óta első alkalommal volt a kezdőcsapat tagja Dzsudzsák Balázs.

Szabadrúgásgól

A mérkőzés legelejétől kezdve többet birtokolta a labdát a hazai együttes, a dorogiak láthatóan védekezésre rendezkedtek be. Az első helyzet a kilencedik percben alakult ki, Kinyik húzódott előre és indította Bódit, akinek a lövését Tulipán védte. A cívisvárosi gárda alapvetően 4-4-2-es felállásban játszott, amiben ezúttal Poór Patrik volt a jobbhátvéd, Kinyik pedig a védelem közepén foglalta el a helyét. A középpálya két szélén Bódi és Dzsudzsák futballoztak, többször is váltogatták a széleket, a 108-szoros válogatott azonban jellemzően jóval magasabban helyezkedett csapattársánál. A születésnapos kapitány pedig előfordult, hogy behúzódott a pálya közepére. A huszonkettedik percben szabadrúgáshoz jutott a Loki, az előbb említett Dzsudzsák és Bódi álltak a labda mögé, utóbbi tekerte el tökéletesen a sorfal fölött azt, ezzel megszerezte a vezetést a Debrecen. 1–0.

A hajdúságiak az előny birtokában türelmesen járatták a labdát, igyekeztek megtartani. Az első félóra végén Dzsudzsák lépett meg a bal szélen, beadását Bódi fejelte kapura, de Tulipán ezúttal hárítani tudott. A félidő vége előtt kijjebb tudott húzódni a Dorog, megtartották a játékszert, egy szabadrúgást követően Grófnak még védenie is kellett, de igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A szünetben kettőt is cserélt Kondás Elemér, Bévárdi és Baráth helyére Pintér és a több hónap után visszatérő Haris álltak be. A komárom-esztergomi alakulat bátran kezdte a második játékrészt, többnyire a Loki térfelén tartották a labdát, helyzet viszont a másik oldalon alakult ki Sós Bence kiugrását követően, de a ballábas támadó a kapu mellé lőtt. A hatvankettedik percben Pintér lopott lopott labdát a vendég tizenhatoson belül, középre adott passzából Dzsudzsák lőtt, de Tulipán védett. Nem sokkal később Dzsudzsák szögletét követően Pávkovics fejelhetett középről, de próbálkozása nem sokkal a kapu fölé szállt.

Magabiztos győzelem

A vendégek többnyire ívelgetéssel próbálkoztak, nem sok sikerrel. A hetvenharmadik percben ismét kettőt cserélt Kondás Elemér, Varga és Sós helyére Szatmári és Tischler érkeztek. A nyolcvankettedik minutumban Ferenczi beívelését követően ismét Bódi Ádám volt eredményes, ezúttal rá kevésbé jellemző módon, fejjel. Megduplázta az előnyét a DVSC. 2–0.

Beindult a Loki, a tizenhatoson belül Pintér forgolódott, majd ballal gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot. 3–0. A hangulatra egyáltalán nem lehetett panasz, hiszen a debreceni tábor ismét kitett magáért, de a Dorogról érkezett szurkolók is végig lelkesen biztatták csapatukat.

A találkozó állása a végéig nem változott, Bódi Ádám két góllal ünnepelte a harmincadik születésnapját.

Bakos Attila

Tények

Labdarúgó NB II., 12. forduló

Debreceni VSC–Dorogi FC 3–0 (1–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2350 néző. Vezette: Takács Tamás (Márkus P., Berényi).

DVSC: Gróf – Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Varga J. (Tischler 73.), Baráth (Pintér Á 46.), Dzsudzsák, – Bévárdi (Haris A. 46.), Sós (Szatmári Cs. 73.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Dorog: Tulipán – Nagyházi, Dlusztus, Rjasko, Zabari – Nyíri, Tóth B. (Mészáros Á. 83.), Lénárth, Papp M. (Zuigéber 72.) – Girsik (Délczeg 62.), Kovács M (Vígh 62.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gólszerők: Bódi (1–0) a 22. percben, Bódi (2–0) a 81. percben, Pintér (2–0) a 86. percben.

Sárga lap: Sós B. (66.)

Kondás Elemér: – Masszív ellenféllel találkoztunk, de erre is számítottunk. Kellett a szabadrúgásgól, s még a szünet előtt is akadtak lehetőségeink. A csapat sokat dolgozott a győzelemért, s amikor lehetőség adódott jól is futballoztak a játékosaim.

Németh Szabolcs: – A DVSC jó csapat, minőségi játékosállománnyal, ebből adódóan teljesen mások a két együttes céljai. Úgy érzem nyolcvan percig jól helytálltunk, a hajrában azonban kidomborodott a különbség, de szégyenkezni valónk nincs, nekünk nem a Debrecent kell legyőznünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában