vízilabda

2020.10.26. 21:02

Négy nap alatt két meccs: sűrű program előtt a DVSE

Komoly erőpróba vár a DVSE vízilabdacsapatára a következő napokban, hiszen előbb az OSC, majd a Miskolc látogat Debrecenbe. Kedden este a világsztárokkal teletűzdelt OSC–Újbuda együttese ellen a fiatal debreceni együttes célja, hogy felvegyék a versenyt a fővárosiakkal – írja a dvse.hu.

Fotó: Nagy Anita / dvse.hu

Csaknem három hét után játszik ismét mérkőzést a DVSE.

Mint arra a klubhonlap beharangozója emlékeztet, Miroslav Bajin csapata legutóbb október 7-én a Szeged ellen meccselt utoljára. A sokáig emlékezetes találkozón öt másodperccel a vége előtt Macsi Patrik egyenlített. A gól egyben a DVSE első pontját jelentette a bajnokságban, mellyel a csapat elmozdult az utolsó helyről. A lendület azóta is tart az együttesnél, és egészen más a légkör a csapat háza táján a hőn áhított első pont után. A pozitív energiákra kedden este az OSC Újbuda ellen is szükség lesz. A két együttes legutóbb a Magyar Kupában találkozott július végén, akkor 14-4-es OSC-győzelem született. A fővárosi sztárcsapat elleni bajnoki mérkőzés előtt a debreceniek átlövője, Stefanidesz Levente nyilatkozott a dvse.hu-nak.

„Az elmúlt hetekben bőven volt idő arra, hogy kijavítsuk az előző fordulókban elkövetett hibáinkat. Volt egy keményebb fizikális felkészülés, úgyhogy úgy gondolom, hogy jó állapotban fogadjuk az OSC-t. Ellenfelünk nagyon jó erőkből áll, de a koronavírus megnehezítette a felkészülésüket. Remélem, hazai pályán sikerül egy jó mérkőzést játszanunk ellenük”

– vélekedett a játékos.

És ha már koronavírus: az elmúlt hónapokban az OSC-t sújtotta leginkább a járvány. Az olimpiai bajnok Varga Dániel vezette csapat október elején utolsóként csatlakozott be a bajnoki küzdelmekbe. Azóta hat mérkőzésen négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. Miroslav Bajin vezetőedző szerint a cél, hogy jó mérkőzést játszanak és megnehezítsék a papíron jóval esélyesebb OSC dolgát.

„Szeretném viszontlátni azokat a játékelemeket, melyeket az előző néhány héten gyakoroltunk. Nagyon kell majd figyelnünk az egy az egy elleni játékra, hiszen az OSC tele van klasszis játékosokkal. Fontos, hogy minél kevesebb hibát kövessünk el védekezésben, ha pedig gólszerzési lehetőség adódik, értékesíteni kell, hiszen az ellenfél nem fogja könnyen adni magát” – mondta a vezetőedző a klubhonlapnak.

Jó hír, hogy a debrecenieknél mindenki egészséges és hadra fogható, így a csapat teljes kerettel készülhet a találkozóra.

A DVSE-OSC bajnokit kedden este negyed nyolctól játsszák a Debreceni Sportuszodában. A mérkőzés alatt a lelátókon a szájmaszk viselése kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában