NB II.

2020.10.17. 20:00

Győzelemmel ünnepelne a Loki csapatkapitánya

Bódi Ádám egy bajnoki sikerrel tenné emlékezetessé harmincadik születésnapját.

20200708 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Megkezdte felkészülési edzéseit a Debreceni VSC (DVSC) férfi labdarúgó csapata. képen: Bódi Ádám

Fotó: Napló-archív

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a Debreceni VSC a Dorogi FC-t fogadja vasárnap este a Nagyerdei Stadionban. Jelenleg a Loki 24 ponttal a tabella élén áll, a dorogiak pedig 16 ponttal a tizedikek. A hazaiak eddig minden Debrecenben lejátszott meccsüket megnyerték a bajnokságban, ezzel szemben viszont a komárom-esztergomi gárda az első forduló óta lejátszott öt idegenbeli mérkőzésén nem talált legyőzőre.

A legfontosabb: nyerni

Kiélezett küzdelemre lehet tehát számítani az összecsapáson, ettől függetlenül Kondás Elemér vezetőedző kiemelte, hogy a győzelem a cél. Egyetlen egy fontos dolog van, hogy nyerjünk. Igaz, a középmezőnyben helyezkedik el a Dorog, de azt látjuk, hogy minden csapat nagyon masszívan kezdi a találkozókat, ahogy ők is. Kicsit rapszodikus a teljesítményük, néha olyan csapatoktól is kikapnak, akikre nem számítottunk volna, de előfordul, hogy meglepetést szereznek. A bepótolt meccsükön például kétgólos hátrányból jöttek vissza az utolsó helyezett Csákvár ellen, ez jól példázza a hullámzó eredményeiket. Nehéz összecsapásra számítok, az elején nagyon stabilak lesznek, nekünk erre kell készülni, és minél hamarabb megbontani őket hátul. Sok helyzetet szeretnénk kialakítani, és a lehető leghatékonyabban kihasználni ezeket.

Több hiányzó is akad

A válogatott szereplése miatt volt egy hosszabb lélegzetvételnyi szünete az együtteseknek, Kondás Elemér elmondta, hogy a feltöltődésre és a munkára is szántak időt.

„Az elején kaptak a fiúk egy kis pihenőt, aztán kondicionális és taktikai jellegű edzéseket is végeztek a játékosok.”

A tréner elárulta, hogy több olyan futballista van, akivel nem számolhat a hétvégén. Kusnyír Erik, Korhut Mihály, Bényei Ágoston, Kundrák Norbert, Bárány Donát és Bényei Balázs sem lesznek valószínűleg bevethetőek a Dorog ellen.

Különleges alkalom

A Loki csapatkapitánya, Bódi Ádám számára különleges lesz a találkozó, hiszen pont aznap ünnepli majd harmincadik születésnapját. Nagyon várom a mérkőzést. Furcsa, mert eddig a születésnapokat is nagyon vártam, de így, hogy átkerül az ember a harmincas táborba, azért annyira már nem. Mondtam is a családnak, hogy a pályafutásom alatt nem emlékszem olyanra, hogy pont meccsnapra esett volna a születésnapom, úgyhogy tényleg különleges lesz. Azt sajnálom, hogy a kislányom nem fog tudni kijönni, mert az este 8 órás kezdés azért még késő neki.

A középpályás elmondta, hogy alaposan felkészülnek a Dorog ellen.

Videós elemzésünk is volt, tudjuk, hogy mire számíthatunk, de a saját játékunkat akarjuk a megvalósítani. A legfontosabb, mint az előző alkalmakkor is bebizonyosodott, hogy minél hamarabb próbáljunk gólt szerezni, nálunk legyen az előny, és azt biztosítsuk be. Hazai pályán természetesen a közönséget is szeretnénk kiszolgálni, erre mindig figyelünk. Korábban, amikor esetleg egyenlítettek ellenünk itthon, mindig sikerült visszaszerezni a vezetést, és megnyerni a meccset. Ez a szurkolók sikere is, nagyon sokat számít, hogy kint vannak, mert át tudnak minket lendíteni a holtponton fogalmazott Bódi Ádám.

A DVSCDorog összecsapás vasárnap este 20 órától lesz a Nagyerdei Stadionban, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport+ csatorna.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában