Röplabda

2020.10.10. 17:29

Dunaferr-sikerrel zárult a debreceni mérkőzés

A Dunaferr 3-0-ra győzött a DEAC otthonában a férfi röplabda Extraliga szombati mérkőzésén.

Fotó: deac.hu

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata két szetten keresztül is nagy csatára késztette a dunaújvárosiakat, ennek ellenére nem tudta megszakítani a rossz sorozatát – számolt be a deac.hu.

A debreceniek az előző idényben hazai környezetben és idegenben is két vállra fektették a Dunaújvárost, de ebből komoly következtetéseket nem lehetett levonni. A Fejér megyeiek a nyáron többek között ausztrál és kanadai játékossal erősítették meg a keretüket.

A DESOK-ba kilátogató nézők maratoni hosszúságú első szettet láthattak, de ne szaladjunk ennyire előre. A meccs elején 8:5-re is vezettek a vendégek, akiket a hazaiak 10:10-nél tudtak utolérni. 21:19-es újvárosi fórnál időt kért Fodor Antal, akinek intelmeit megfogadták a játékosok, így egy 4:0-s sorozattal nagyon közel kerültek a vezetés megszerzéséhez. Ám a vetélytárs nem adta olcsón a bőrét, az első játszma behúzásához nem volt elég 25 pont. Sajnos Tomanóczy Tibor tanítványai egy tyúklépéssel mindig előrébb jártak, végül ők zárták le az első felvonást.

Sokan talán azt találgatták, hogy ez a kezdés mennyire hatott demoralizálóan a DEAC-ra. Szerencsére a fiúk túl tudták tenni magukat a történteken, hiszen a második szett derekán 12:7 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is főleg a cívisvárosi együttes akarata érvényesült, ám a Duna-partiak ismét ledolgozták a különbséget, így 22:22-nél újra az idegek csatája jött, amit a vendégek bírtak jobban.

Végül a Dunaferr a harmadik etapban lezárta a meccset. 13:10-re ugyan még a Debrecen volt jobb helyzetben, ám a folytatásban megakadt a hazaiak játéka, és csak négy pontot tudtak termelni. A DEAC keretéből Hubicska bizonyult a legeredményesebbnek 13 egységével, míg az ellenfélnél a rutinos Mészáros Dömötör 18 ponttal zárta az ütközetet.

A negyedik meccsén negyedik vereségét elkönyvelő DEAC jövő vasárnap a Pénzügyőr otthonában vendégeskedik.

Eredmény:

Debreceni EAC-Dunaferr SE 0-3 (-29, -22, -17)

Az állás:

1. Dunaferr SE 8 pont/4 mérkőzés

2. Fino Kaposvár 6/2

3. LV Sport Pénzügyőr SE 6/2

4. Kecskemét 6/3

5. MAFC-BME 3/3

6. Vegyész RC Kazincbarcika 1/2

7. Debreceni EAC 0/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában