vízilabda

2020.10.28. 07:17

A szezon legnagyobb vereségét szenvedte el kedden este a DVSE

A 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen Miroslav Bajin együttese 18 góllal kapott ki a bombaerős OSC-Újbuda ellen hazai medencében.

Fotó: Nagy Anikó / dvse.hu

A több válogatott játékossal felálló fővárosiaknak mindössze 33 másodperc kellett ahhoz, hogy felavassák Kósik Soma kapuját. Egy emberelőny után a világ és Európa-bajnok Hárai Balázs lőtt a hálóba – kezdődik a dvse.hu tudósítása. A vendégek kisvártatva már hárommal vezettek, ekkor azonban felcsillant a remény a szépítésre. Krasznai Bendegúz harcolt ki büntetőt, melyhez Oltean Sebastian állt oda. Lövését azonban bravúrral védte a 2015-2018 között a DVSE kapuját őrző Lévai Márton, aki az egész mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtott (0-3).

A második negyedben folytatódott az OSC dominanciája. A vendégek szoros védekezésével nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak, akik a nagy nehezen kiharcolt emberelőnyöket is rendszerint elherdálták. Az olimpiai bajnok Varga Dániel csapata ezt köszönte szépen, és lassacskán ellépdelt ellenfelétől. A félidőig nyolcat rámoltak be, nulla debreceni gól ellenében (0-8).

Fordulás után tovább nyílt az olló. A DVSE játékosainak hozzáállására nem lehetett panasz, a nagy akarásnak azonban pontatlanság lett a vége. A Macsi testvérek mind elől, mind hátul nagyon hiányoztak a vízből, soványka vigaszt mindössze az jelentett, hogy a 15 éves Fedác Dominic Zsolt bemutatkozott a legjobbak között, és több ügyes megmozdulása is volt. A játékrész utolsó másodpercében aztán megszületett a hőn áhított szépítő találat. Az egész meccsen rengeteget dolgozó Krasznai Bendegúz egy távoli lövéssel vette be Lévai Márton kapuját (1-13).

Az abszolút tét nélküli záró felvonásban már egy hazai gól sem született, az OSC viszont hatszor is eredményes volt. A vége 19-1 lett, amely a csapat legsúlyosabb veresége volt az idei ob 1-ben.

Folytatás pénteken a Miskolc ellen, remélhetőleg több sikerrel! A mérkőzés délben kezdődik a Debreceni Sportuszodában.

Tények

E.ON Férfibajnokság, a 6. fordulóból pótolt mérkőzés

Debreceni VSE–OSC Újbuda 1-19 (0-3, 0-5, 1-5, 0-6)

Gólszerzők: Krasznai, ill. Manhercz K. 4, Dala 3, Csacsovszky E. 2, Hárai 2, Burián 2, Sziládi 2, Várnai, Tóth M., Berényi, Varga L.

Miroslav Bajin vezetőedző értékelése: „Szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól, a mai teljesítményünk katasztrofális volt. Bizonytalanul kezdtünk, a gyengeségeinket pedig kíméletlenül kihasználta az ellenfél. A találkozó második felére el is fáradtunk és hiába akartunk közelebb zárkózni, ma semmi nem jött össze. Három napunk van a Miskolc ellen felrázni magunkat és remélem, a hiányzó játékosaim is visszatérhetnek majd arra a mérkőzésre.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában