Labdarúgó NB II.

2020.10.20. 09:00

A közös siker a legfontosabb a Lokinál

Bódi Ádám szerint ugyanúgy tudnak örülni egymás góljainak is, mert nagyon jó a csapategység.

Debrecen 20181020 Labdarúgás 2018 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Paks Bódi Ádám szurkolók Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Vasárnap este 3-0-ás győzelmet aratott a Debreceni VSC a Dorogi FC fölött, a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. A találkozó legjobbja a duplázó Bódi Ádám volt, aki épp aznap ünnepelte 30. születésnapját. Sokan köszöntötték őt születésnapja alkalmából a bajnoki előtt, és utána is rengeteg gratuláció érkezett. A középpályás ilyen és ehhez hasonló jó teljesítményekkel igyekszik ezt meghálálni.

Szép este volt

A Loki csapatkapitánya a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a mérkőzésről. – Jól éreztem magam a meccsen, szerintem a gólok mellett a játék is jól ment. Örülök, hogy végre szabadrúgásból sikerült betalálni, mert sajnos nem adódik ilyen lehetőség minden összecsapáson. Ezeket mindig nagyon várom, biztos sokan tudják, hogy a kedvenc találataim azok, amiket pontrúgásból szerzek. A második, fejesgólomnak is nagyon örülök, mert az a csapat szempontjából volt kifejezetten fontos. Igazából mindegy volt, hogy ki szerzi, de kellett ahhoz, hogy megnyugtassuk magunkat. Kellemetlen volt a Dorog, de azt a veszélyt nem éreztem a kapunkra nézve, mint korábban más gárdák esetében. Ez és a nulla kapott gól azt is mutatja, hogy jó volt a védekezésünk. A helyzetek alapján többet is rúghattunk volna még, de az összkép szerintem rendben volt. Annyi hiányérzetem van, hogy az előnyünket hamarabb is növelhettük volna, úgyhogy van még miben fejlődni, de összességében egy szép estéje volt az együttesnek és nekem is – mondta.

Nem bírják a tempót

Sok esetben az a benyomása az embernek a Loki eddigi NB II.-es mérkőzésein, hogy az aktuális ellenfél egy darabig koncentráltan, fegyelmezetten védekezik, tartja magát, de a végére kiereszt. Ezt támasztja alá az a statisztika is, hogy a mögöttünk lévő 12 fordulóban a DVSC összesen 27 gólt szerzett, ebből majdnem a 60 százalékát, 16-ot a mérkőzések utolsó harminc percében. A kapitány is ezt tapasztalja a pályán. – Nekem úgy tűnik, hogy a 60. perc szokott lenni vízválasztó, addig tartják magukat a csapatok, masszívan védekeznek. Onnantól kezdve viszont úgy tűnik, hogy elfáradnak, nem bírják azt a tempót, amit diktálunk – fogalmazott a csapatkapitány.

A nyáron alaposan átalakult a Loki kerete, több régi ismerős hazatért, de új arcok is megjelentek az öltözőben.

„Úgy érzem, hogy az összeszokásunk jól halad, nagyon jó a társaság. Csak magyarok vagyunk, és ezt nem azért mondom, mert a külföldiekkel bármi gond lett volna, de más úgy játszani, hogy mindenki magyarul beszél. Ráadásul erős keretünk van, úgyhogy tényleg jó érzés itt futballozni”

– mondta Bódi.

Nincs vita

A Lokinál évek óta kiváló rúgótechnikájú labdarúgók végzik el a pontrúgásokat, ráadásul mind a két lábra jut legalább egy-egy specialista. Jobbal Bódi Ádám, ballal az előző idény végéig Tőzsér Dániel, – akinek a helyét ebből a szempontból átvette most Dzsudzsák Balázs – de Ferenczi János is gyakran áll oda a rögzített helyzeteknél a labda mögé. – Mindig ott kell lenni legalább ketten, mint ahogy korábban Danival is csináltuk. Szerencsére mindig korrekt volt a viszony köztünk, tudtuk egymásról, hogy jól végezzük el a pontrúgásokat, és Balázzsal is ez a helyzet. A Dorog ellen az inkább egy jobbos szög volt, de egy ballábas is simán elrúghatta volna onnan. Nyilván ilyenkor fontos, hogy kapott-e előtte valamelyikőnk egy rúgást, vagy hogy nagyon fáradtan érkezünk-e oda, mert akkor nem lehet úgy koncentrálni. Sok összetevője van ennek, Megbeszéltük, mondtam Balázsnak, hogy én ezt a pozíciót érzem, úgyhogy elvállalom. Ő pedig biztatott, hogy koncentráljak, és be fogom rúgni. Ilyenkor az a lényeg, hogy gólt szerezzünk, mert közös a siker, ha más lövi be, akkor ugyanúgy örülök neki. Ezzel tényleg sosem volt gond, a csapategységünk nagyon jó – mondta Bódi Ádám.

Egy félidőt kapott

Haris Attila vállműtétéből felépülve, több hónapos kihagyás után tért vissza a Lokiba. – Nagyon jó érzés volt megint pályára lépni, és újra úgy ott lenni, hogy fontos tagja lehetek egy győztes csapatnak. Az első félidőben nem úgy működött a játékunk, ahogy a mester szerette volna, ezért is küldött be, hogy stabilizáljam a középpályát. Remélem sikerült, majd ezt ő visszanézi és eldönti. Én úgy éreztem, hogy elsőre nem volt rossz, nyilván lesznek majd jobb meccseim is, szeretnék majd többet passzolni előrefele is. Egyelőre nem akartam esetleges rossz szituációkba hozni a csapatot, és inkább arra mentem, hogy biztosan megtartsuk a labdát. Volt olyan időszak, amikor kicsit ránk jött a Dorog, ezért volt fontos, hogy megszereztük a második, aztán a harmadik találatunkat is – mondta a középpályás.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában