kiejtették a Balatonfüredet

2020.09.19. 17:26

Továbbjutott a DEAC a Magyar Kupában

Kétszer is hátrányba került a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Balatonfüreden, ám mindkétszer sikerült egyenlíteni, és a lefújás előtt pár perccel büntetőből megszületett a győztes találat is.

Fotó: deac.hu

A labdarúgó MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Nemzeti Bajnokságokban szereplő csapatok bekapcsolódtak a küzdelmekbe, így a DEAC is megkezdte szereplését a sorozatban. A sorsolás eredményeként a fekete-fehérek igen messzire, a Balatonfüredi FC otthonába utaztak, emlékeztetett a deac.hu. A hazaiak jelenleg sereghajtók az NB III. Nyugati csoportjában, ahol kilenc forduló alatt mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek. Ennek eredményeképpen a napokban edzőváltás történt a csapatnál, és Thomas Sowunmi helyét Borgulya István vette át.

Ami a Debreceni Egyetem gárdáját illeti, legutóbb küzdelmes mérkőzésen maradt alul 1-0-ra a Kazincbarcikával szemben az NB II.-es bajnokságban. A mai kupameccs remek alkalom volt a javításra, a cél nem is lehetett más, mint a továbbjutás. Balogh Pál vezetőedző ezúttal olyan játékosoknak is lehetőséget adott a bizonyításra, akik eddig ritkábban léptek pályára.

A klubhonlap beszámolója szerint jól kezdte a mérkőzést a DEAC, rögtön támadólag léptek fel. Végig mezőnyfölényben futballoztak, ám igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Az ellenfél egyszer jött el a debreceni kapuig, abból gólt is szerzett, egy kontratámadás végén talált be a Balatonfüred. Nem örülhettek azonban sokáig a vendéglátók, mivel Bíró Péter révén még a szünet előtt egyenlített a DEAC.

A szünet után sem változott a játék képe, továbbra is az egyetemisták irányítottak és helyzeteket dolgoztak ki. Egy erősen véleményes büntetőből a hazaiak vissza tudták szerezni a vezetést, ám hat perccel a vége előtt a csereként beállt Székely Dávid egalizálta az állást. Már a rendes játékidő utáni percekben járt a meccs, amikor a DEAC kiharcolt egy 11-est, amit Bíró Péter értékesített,

így a debreceniek 3-2-re megnyerték a mérkőzést, és a legjobb 64 csapat közé jutottak.

Tények

Magyar Kupa, 6. forduló

Balatonfüredi FC – DEAC 2-3 (1-1)

Balatonfüred. Vezette: Molnár A.

Balatonfüredi FC: Keserű – Géringer, Nagy Z., Imre, Makró, Henn, Schillinger, Burucz, Szalai, Szabó B., Tamás Sz.

DEAC: Tóth D. – Karikás, Papp F., Belényesi, Balogh K. – Bíró P., Spitzmüller, Nagy K., Rezes – Burai, Kertész

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában