Kézilabda

2020.09.26. 09:00

DVSC Schaeffler: szerencsét hoz-e a hetes?

Arany Rebeka is tudja, a Siófok legyőzése nagy lendületet adhatna a Lokinak.

20200506 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Futóedzésekkel indította felkészülését a DVSC. képen: Arany Rebeka

Fotó: Napló-archív

Az eddigi legerősebb ellenféllel néz szembe a DVSC Schaeffler a női első osztályú kézilabda-bajnokságban, ugyanis a hetedik fordulóban a Siófokot fogadja a Hódosban vasárnap 15 órától. A Loki legutóbb egy végletekig izgalmas mérkőzésen Dunaújvárosból hozta el a két bajnoki pontot, ami további lendületet adhat a hétvégi rangadóra.

– Sajnos nagyon sok hibával játszottunk szerdán, aminek majdnem meg is lett a böjtje, ha nem véd olyan remekül Csapó Kyra, talán nem mi örülünk a két pontnak lefújás után – ismerte el Hajdú-bihari Naplónak Arany Rebeka, a DVSC jobbszélsője. – A végén Fortuna nekünk kedvezett, nem úgy, mint a meccs elején, amikor öt-hat kapufát lőttünk ziccerből. Van egy mondás, a szerencse amellé áll, aki tesz érte, és mi sokat tettünk, mert éreztük, hogy nem megy úgy a játék, mint a Szombathely elleni utolsó húsz percben, ezért összeszorítottuk a fogunkat, és végigbrusztoltuk a találkozót. A Dunaújváros nagyon sokat készült erre a mérkőzésre, több helyen is kiemelték, hogy Bulath Anita rengeteg információval tudta segíteni a hazaiakat, de emellett kivideózták a játékainkat, többször alkalmazták a hét a hat elleni játékot ellenünk – mondta el húszéves játékos.

A vasárnapi bajnokira a Balaton-partiak éllovasként érkeznek a cívisvárosba, Tomoriék eddig egy vereséget szenvedtek (szerdán a győriek vették be a siófoki csarnokot) a bajnokságban, így valószínűleg kellő önbizalommal vágnak neki a számukra hosszú túrának. A Loki is jó előjelekkel várhatja a rangadót, hiszen zsinórban négy – Békéscsaba, Érd, Szombathely, Dunaújváros – győzelemnél tartanak a pontvadászatban a piros-fehérek. Az előzetes esélylatolgatások alapján mégsem feléjük billen a mérleg nyelve, hiszen az ellenfélnél hemzsegnek a klasszis játékosok.

– A Siófok kiváló erőkből áll, előzetesen valószínűleg esélyesebbnek is tartják, de mi nem így fogjuk fel ezt, szeretnénk már igazán jól játszani, hogy ne görcsös erőlködésbe fulladjon a mérkőzés. Tisztában van vele mindenki, hogy a Balaton-partiak ellen nem férnek bele a hullámvölgyek. Nagyot lendíthetne a csapaton a győzelem, edzésekkel, videókkal készültünk, mindent megteszünk azért, hogy miénk legyen a két bajnoki pont. Nem gondolom, hogy a siófokiak is lassítani akarnák a játékot, ők is rendelkeznek gyors játékosokkal, szerintem pörgős meccsre van kilátás – mondta el a junior Európa-bajnok.

A találkozót a Hargitai Gábor-Markó Gábor bírópáros vezeti majd, melyet a DTV élőben közvetít az internetes felületén is.

MSZ

A borítóképen: Arany Rebeka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában