Kézilabda

2020.09.16. 09:53

Tovább haladni az úton: Érdre látogat a DVSC-Schaeffler

Kovács Anna szerint nem lehetnek elégedettek, sok munka vár még rájuk a folytatásban.

20200201 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi női kézilabda EHF-kupa mérkőzés a Hódos Imre Sportcsarnokban. képen: KOVÁCS Anna #33

Fotó: Napló-archív

A női kézilabda NB I. első két fordulójában elszenvedett fájó vereségek után a hétvégén megtört a jég, a Loki 32–24 arányban legyőzte a Békéscsabát a Főnix Csarnokban. Nincs túl sok ideje azonban pihenni a játékosoknak, hiszen szerdán már a rengeteg változáson áteső Érdhez látogat a csapat. Kovács Anna a csabaiak ellen hat gólt dobott, és ezzel a DVSC oldaláról a legeredményesebb volt a gárdában. Őt kérdezte a Napló a mérkőzések kapcsán.

Mindenben fejlődni

– Úgy érzem, hogy a játékunkban túl sok minden nem változott. A meccs előtt el is mondtam, hogy felszabadult örömjátékot nem nagyon lehet várni, hiszen két olyan összecsapás volt mögöttünk, amiket egyértelműen meg kellett volna nyerjünk. Nyilván nagyon sok hibát vétettünk még, de eredményesebbek lettünk támadásban, mint Kisvárdán. Ott a védekezés állt jobban össze, de előre játékban teljesen impotensek voltunk. Próbáltunk mindenben fejlődni, ez egy kicsit javított a teljesítményünkön, de olyan nagy mértékben még nem. Igyekszünk azon az úton haladni, amin a Békéscsaba elleni győzelemmel elindultunk.

A szombati győzelem a fiatal társaság önbizalmának biztosan nagyon hiányzott, bár Kovács Anna tapasztalt kézilabdázóként már jobban tudja kezelni az ilyen helyzeteket. – Nagyon remélem, hogy ez lendített rajtunk, bár én személy szerint azon a korszakon már valamennyire túl vagyok, hogy nagyon összetörjek, ha egy-egy alkalommal rosszul játszok. Természetesen feszélyezve érzem magam az eredmények miatt, és ezzel szerintem mindenki így van.

„Nem lehetünk elégedettek, úgyhogy most nagyon komolyan dolgozunk, hogy azt a teljesítményt hozzuk, ami elvárható tőlünk.”

Győzni mennek

Szerdán 18 órától az Érd vendégeként lép pályára a Debrecen. Az azóta erősen átformálódott Pest megyei együttest az előző idényben mind a két találkozón meg tudta verni a Loki. – Mindenképpen a két pont a célunk, nem is lehet más. Teljesen átalakult az ellenfelünk az előző évekhez képest, szerintem nem képviselnek olyan játékerőt, mint korábban. Vannak persze olyan kézilabdázóik, akikre oda kell figyelnie majd minden klubnak. Walfisch Mercédesz, Szabó Kitti beállósok játéka is az erősségük. Ettől függetlenül győzni megyünk, illetve azért, hogy tovább csiszoljuk a teljesítményünket és építsük magunkat, illetve megszerezzük azt az önbizalmat, amivel tovább tudunk lépni.

Nehéz helyzet

Az MKSZ döntése nyomán sűrített menetrendben játsszák a csapatok a bajnokikat ebben az idényben, jellemzően heti két találkozója van a kluboknak. – Mindenkinek nagyon nehéz, talán még jobban oda kell figyelnünk, mint normál lebonyolítás mellett. Nem könnyű frissnek maradni, hiszen 3-4 naponta jönnek az összecsapások, fontos, hogy felkészüljünk az ellenfelekből, nincs lehetőség pihenőnapokat tartani. Ráadásul nemcsak a regeneráció hangsúlyos, hanem itt van ez a vírushelyzet, ami kapcsán fokozottan óvatosnak kell lennünk. Nem járkálunk el közösségbe, rendezvényre vagy akár moziba. Kerüljük ezeket a helyeket, ami azért nem annyira jó, mert szükségünk lenne egy kis kikapcsolódásra az edzések és a meccsek mellett, hogy fel tudjon töltődni az ember. Ez sajnos senkinek sem egyszerű szituáció.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában