Jégkorong

2020.09.25. 22:02

Bravúr: 0-3-ról fordított a DEAC a címvédő ellen

A Debreceni EAC 0-3-ról fordítva hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a vendég címvédő FTC-Telekom csapatát a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján.

Fotó: deac.hu

Eredmény: DEAC – FTC-Telekom 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0), hosszabbítás után

A Csíkszeredával közösen bajnok Ferencvárosnak ez volt az első mérkőzése a szezonban, mert korábban több játékosa is koronavírusos volt, míg a Debrecen a múlt heti nyitótalálkozóján hosszabbítás után kikapott a szlovák ligából visszatért, a HK Budapesttel összeolvadt MAC-HKB Újbuda otthonában. A hajdúságiaknak ugyanakkor korábban elmaradt a Titánok elleni összecsapása, mert a fehérváriaknál is sokan fertőződtek meg a koronavírussal.

A bemelegítés alatt a hazai kapu mögötti egyik plexi kitört, és ennek kicserélése miatt húsz perccel csúszott a kezdés. A Debrecen veszélyeztetett az elején, de amikor magára talált a fővárosi együttes, akkor előbb a kapuvasat találta el, majd a 11. percben Tóth Gergő talált be középről. A szünet előtt 4.3 másodperccel tovább nőtt a különbség, emberelőnyben Tóth Adrián kapásból volt eredményes. Az NHL-t és a KHL-t is megjárt kanadai Justin Hodgman volt az előkészítő.

A második harmadban, a 27. percben Tóth Adrián szerencsés góllal már 3-0-ra alakította az állást, próbálkozása után a korong átvánszorgott a gólvonalon. Nem adta fel a hazai csapat, és két létszámfölényes találattal felzárkózott. Előbb Dominik Novotny, majd egyetlen másodperccel a szünet előtt Jakub Izacky talált be.

A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a DEAC, és bár előbb kimaradt egy szóló – Arany Gergely lábbal védett –, az 55. percben Vlagyiszlav Kulesov már nem hibázott.

Jött a hosszabbítás, amelyben emberelőnybe került a házigazda, és időkérés után Hári Norbert betalált. A gólt végül videós visszajátszást követően adták meg, így a DEAC két, az FTC egy ponttal gazdagodott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában