Labdarúgó NB II.

2020.09.27. 09:00

A saját futballjukat játszanák a debreceniek

A Pécs ellen is dominálna otthon a hajdúsági alakulat.

Budapest 20200829 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Vasas Debrecen DVSC Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Feczesin Róbert Poór Patrik

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A DVSC csapata a PMFC-t fogadja a Nagyerdei Stadionban a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának utolsó játéknapján. A piros-fehérek a kupatalálkozók után ismét a nemzeti liga összecsapásaira koncentrálhatnak. Az együttes jelenlegi formájáról, és beilleszkedéséről Poór Patrik, a hazaiak nemrég igazolt védője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Gyümölcsöző kapcsolat

A huszonhat éves védő eddig úgy néz ki, megtalálta számításait a cívisvárosban. – Nagyon jól érzem magamat Debrecenben. A csapattársak és a szurkolók is rendkívül befogadóak voltak velem az első pillanattól kezdve, ami könnyítette a beilleszkedésemet és a játékomat is. A saját teljesítményemmel természetesen soha nem lehetek elégedett, mindig azt érzem, hogy van még hová fejlődnöm. Azt hiszem azonban, hogy az elmúlt két hónapban tudtam bizonyítani a szakmai stábnak, jó ötlet volt a leigazolásom. A játékosokkal hamar megtaláltam a közös hangot, és Eli bá elképzeléseivel is könnyen tudok azonosulni. Egy kiváló kapcsolat kezdete lehet ez – emelte ki Poór Patrik, aki az új szerzemény, Dzsudzsák Balázs leigazolásáról is szót ejtett.

„Egy száznyolcszoros válogatott játékosról beszélünk, akinek az érkezése még az edzéseken is jobb teljesítményre buzdít minket, ráadásul olyan technikája van, hogy mi, védők is tanulhatunk tőle az egymás elleniken”

– tette hozzá a védő.

Nem hibázhatnak

A futballista szerint csak a győzelem elfogadható a hazai mérkőzéseken, így a mostanin is. – Úgy készülünk, mint minden egyes találkozóra. Szeretnénk a saját játékunkkal dominálni a Pécs ellen is hazai környezetben, de nem várok könnyű meccset, hiszen a vendégek kifejezetten harcos együttesnek számítanak. Több összecsapást is megnéztem tőlük, egyetlen apró hibát is azonnal kihasználnak.

Mérkőzésről mérkőzésre igyekszünk minél jobban teljesíteni, jelenleg mi vagyunk az üldözöttek, de azért nem szeretnénk még hátrafelé tekintgetni, csak magunkra koncentrálni. Hazai pályán csakis a győzelem elfogadható, ehhez pedig egy tetszetős játékot is letennénk az asztalra. Nekünk, védőknek nyilván az a legfontosabb, hogy nullára hozzuk le a meccseket, szerencsére a jó támadójátékunk nekünk is könnyebbséget ad – hangsúlyozta Poór Patrik.

Péter Szabolcs

Borítókép: Poór Patrik hangsúlyozta, csak a győzelem elfogadható a hazai meccseken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában