teniszezve segít

2020.08.06. 17:33

Nemes célért ragad ütőt Babos Tímea Hajdúszoboszlón

A világbajnok, Grand Slam-győztes teniszező adománygyűjtéssel egybekötött edzést tart Hajdúszoboszlón augusztus 15-én.

Nemrég megújult a Hungarospa Sportcentrum salakpályája, amely a legkiválóbb események megrendezésére is alkalmassá vált. Ilyen volt például a nemrég tartott, remek hangulatú meghívásos verseny is a női teniszelit legjobbjaival, ahol egy hiányzó azért akadt: Babos Tímea, a jelenkor legsikeresebb magyar teniszezője nem tudott részt venni az eseményen.

Most azonban elfogadta a meghívást, és egy jótékonysági megmozdulás keretében ellátogat a fürdővárosba.

Az eseményről az egyik szervezőt, Kiss Zoltánt kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

Saját kútfőből

Kiss Zoltán, a DVSC egykori, ötszörös magyar bajnok válogatott játékosában egy sportélmény kapcsán merült fel a rendezvény ötlete. – Társammal, Erdei Lászlóval, a Szoboszlótenisz szervezőjével és a teniszpálya üzemeltetőjével együtt játszva jött az elképzelés. A pályát épp felújították, és arra gondoltam, milyen jó lenne Babos Timit, a legsikeresebb női teniszezőnket lehívni ide. A felvetésből aztán elhatározás lett, megkerestem Timiéket, akik szívesen vállalták a részvételt. A vendégszereplését mindenképpen ötvözni akartam valamilyen jótékony felajánlással, így döntöttünk emellett a forgatókönyv mellett, Tumbász József kick-box-világbajnok hathatós támogatásával – emelte ki az egykori futballista.

Segíteni a legfontosabb

A szervező hozzátette,

a rendezvény felajánlásaiból befolyó összeg teljes egészét a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kapja majd meg.

– Timi a US Open-versenye előtt érkezik, és a megújult teniszpályán tart majd bemutatóedzést, egy félórás gyermekteniszt a helyi fiatalokkal, illetve közönségtalálkozóra is sor kerül. Legfőbb célunk a tenisz népszerűsítése és pénzgyűjtés az alapítvány számára. Felajánlások is lesznek majd, szeretnénk minél többet segíteni, és egy jó hangulatú eseményt létrehozni itt, Hajdúszoboszlón – hangsúlyozta Kiss Zoltán.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában